21 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Οι δίαιτες που αποκλείουν συγκεκριμένες τροφές και ομάδες τροφών είναι δύσκολο να υιοθετηθούν, ειδικά όταν δεν είναι σαφή τα όρια ανάμεσα σε όσα μπορεί και δεν μπορεί να φάει κανείς.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από τους Έλληνες με το 55% να λαμβάνει κάποιο εξ αυτών χωρίς συμβουλή γιατρού ή φαρμακοποιού και με τις γυναίκες να κατέχουν την 1η θέση στην κατανάλωση.

Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων. Είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Σημαντικά αποτελέσματα φαίνεται ότι έχει η ειδοποίηση για εξέταση για την ηπατίτιδα C που έχει ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ πριν από τρεις μήνες και αφορά όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 1945-1980.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο θέλουμε τα τρόφιμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια της δίαιτας και αν τελικά υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλουμε από τη σκέψη μας αυτή την επιθυμία;

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη αλήθεια που επιβάλλεται να έχουμε στο μυαλό μας αν επιθυμούμε να χάσουμε βάρος και να μην ξαναπάρουμε πίσω τα κιλά που θα αποχωριστούμε:

Αιτία η υπέρμετρη έμμεση φορολόγηση που θα φθάνει το 70%

Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος για την κατάρτιση «Εθνικής Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα» που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας, παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας.

Με αφορμή την εφετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας, η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΧΕΠ) παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την παχυσαρκία η οποία εξελίσσεται ως η πιο απειλητική από τις μη μεταδιδόμενες νόσους, τόσο για την υγεία σε ατομικό, όσο και για την υγεία σε πληθυσμιακό επίπεδο με τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος.

Την καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση την κάνει το σοκολατούχο. Όμως υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν ή πρέπει να μείνουν μακριά από το αγελαδινό γάλα. Και ευτυχώς υπάρχουν υποκατάστατα γάλακτος και εναλλακτικές, αν και αυτές διαφέρουν στα θρεπτικά συστατικά, το χρώμα, τη γεύση και την υφή.

Σελίδα 2 από 857