28 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΓΕΙΑ

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε σήμερα την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο 

Όσο και αν υπόσχεται μια δίαιτα ότι δεν θα πεινάσετε καθόλου, αυτό είναι πρακτικά αδύνατον

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τέσσερα νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω του αυξημένου αριθμού απόντων μαθητών από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Έντονη διαμάχη μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών ξέσπασε με αφορμή τις ελλείψεις στα φάρμακα. Για τι κατηγορούν τον Βασίλη Κικίλια

Η έλλειψη πόρων στα συστήματα Υγεία, καθώς και γνώσεων στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και η μη βούληση και η διαφορετική κουλτούρα εμποδίζουν την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων επισημαίνει ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας & Έκβασης Νοσημάτων (CLEO).

Καθώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα και σε άλλες χώρες και όλα τα μάτια έχουν έως τώρα εστιάσει στην αγορά θαλασσινών και ζώων της κινεζικής πόλης Γουχάν, που θεωρήθηκε η πηγή του νέου ιού "2019-nCoV", οι επιστήμονες κάνουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβάλλουν κατά πόσο αυτή η εκτίμηση τους είναι σωστή.

Το γεγονός ότι μπαίνεις στην 5η δεκαετία της ζωής σου δεν είναι λόγος να αισθάνεσαι πια λιγότερο νέα ή δραστήρια! Ακολούθησε τις συμβουλές που σου προτείνουμε για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να παραμένεις υγιής μετά  τα 40!

Ύστερα από αρκετές ώρες δουλειάς μπροστά στον υπολογιστή νιώθετε εξαντλημένη. 

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός της ίδιας οικογένειας με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Σε 2.744 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε η κεντρική κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα.

Σελίδα 1 από 1001