06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016 09:20

Τechnics SL 1200: Το πικάπ θρύλος επέστρεψε!

Ένα από τα πιο εμβληματικά βιομηχανικά προϊόντα ολόκληρου του 20ού αιώνα κάνει την δυναμική επιστροφή του φέρνοντας ρίγη συγκίνησης στους μεγαλύτερους και μαθαίνοντας στους νεότερους τις πολλές να αδιαμφισβήτητες του βινυλίου

Όταν πριν λίγους μήνες η Panasonic έκανε γνωστό ότι είχε πάρει την απόφαση να αναστήσει από τις αναλογικές της στάχτες την μάρκα Technics και μάλιστα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα που κατασκεύασε ποτέ, το φημισμένο πικάπ SL 1200 πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν ότι όλη αυτή η φασαρία δεν ήταν παρά ένα κόλπο του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας.

Όμως η επιστροφή του βινυλίου και του SL 1200 είναι τελικά πραγματικότητα, με την πρώτη εμφάνιση του ιστορικού αυτού πικάπ να γίνεται στο Λας Βέγκας, στα πλαίσια τις φετινής CES. Το πικάπ άμεσης οδήγησης της Τechnics που ξεκίνησε το 1972, και συνέχισε επί δεκαετίες (ακόμα και μετά την επέλαση του CD) να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για όσους αγαπούσαν τον αναλογικό ήχο (και με μεγάλη επιτυχία στους DJ's), επιστρέφει σε δύο εκδόσεις. Μία Limited 50th Anniversary (μόνο για 1.2000 συλλεκτικά κομμάτια) και ένα πιο ευρείας παραγωγής, το Grand Class SL-1200G.

Tα νέα πικάπ χρησιμοποιούν ιδιαίτερα υψηλή τεχνολογία στην κατασκευή τους και στους μηχανισμούς οδήγησης, ενώ και οι βραχίονες είναι πολύ προσεγμένοι, κατασκευασμένοι από αλουμίνιο για την φθηνή έκδοση και μαγνήσιο για την συλλεκτική. Μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει για την απομόνωση των κραδασμών από το περιβάλλον αλλά και από τα μηχανικά μέρη της εταιρίας, με την εταιρία να χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη των ηλεκτρονικών για τον έλεγχο της ταχύτητας και της ακρίβειας της περιστροφής του πικάπ.

Τα νέα SL 1200 θα είναι σε διάφορες αγορές του κόσμου από τα μέσα του 2016 σε τιμές που ακόμα δεν έγιναν γνωστές από την εταιρία. Για όσους όμως έζησαν έστω και για λίγο δίπλα σε ένα SL το σίγουρο είναι ότι τίποτα, ακόμα και η πιο υψηλή τιμή, δεν θα τους σταματήσει να αποκτήσουν ένα από τα πιο ποθητά βιομηχανικά προϊόντα των τελευταίων 50 χρόνων σε όλο τον κόσμο.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]