26 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 15:55

Βασικές αρχές SEO που αυξάνουν την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Τα συνέδρια που διοργανώνονται σχετικά με το digital marketing στην Ελλάδα, αποτελούν μια σπουδαία πηγή πληροφόρησης για κάθε επιχειρηματία. Εκεί, μπορούν να συναντηθούν με τους ειδικούς του ψηφιακού μάρκετινγκ και να παρακολουθήσουν διαλέξεις για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο διαδίκτυο.

Εδώ, μοιραζόμαστε μερικές συμβουλές SEO που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε επιχειρηματίας. Με αυτές τις βασικές αρχές SEO, μπορείτε να κάνετε την διαφορά και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας κάθε επιχείρησης.

1. Λέξεις-κλειδιά

Όταν σκέφτεστε τη δημιουργία περιεχομένου - content marketing, γνωρίστε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες για αναζήτηση. Κάθε σελίδα θα πρέπει να χτίζεται γύρω από λέξεις-κλειδιά που είναι πιο σημαντικές για εσάς και την εταιρεία σας. Όταν δημιουργείτε σελίδες για την ιστοσελίδα σας, χρησιμοποιήστε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά σε κάθε θέση.

Η Google σάς βοηθά με τις λέξεις-κλειδιά σας. Όταν αρχίζετε να πληκτρολογείτε στη γραμμή αναζήτησης, σας δίνει προτάσεις για δημοφιλείς λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες σε μια αναζήτηση. Εάν θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται Google Keyword Planner, το οποίο θα σας ενημερώσει για δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά. Θα σας πει πραγματικούς αριθμούς από τον αριθμό των μέσων μηνιαίων αναζητήσεων που πραγματοποιούνται με αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

2. Περιγραφές στις φωτογραφίες

Σε όλα τα site, βλέπουμε ότι φωτογραφίες παίζουν κυρίαρχο ρόλο, και είναι σχεδόν απίθανο να μην εντοπιστούν εικόνες σε μια ιστοσελίδα. Έτσι, η Google πρέπει να κατανοήσει τι είναι η εικόνα για να μπορέσει να ταξινομήσει με βάση αυτήν την ιστοσελίδα σας. Και αυτό θα συμβαίνει όταν προσθέτετε ετικέτες - περιγραφές στις φωτογραφίες σας. Εάν δεν υπάρχουν, η Google δεν μπορεί να διαβάσει την πληροφορία σας και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλετε για το site της επιχείρησης σας.

Ας πούμε ότι μέσω του website σας παρέχετε υπηρεσίες για συστήματα ασφαλείας. Αν υπάρχει μια προσφορά συναγερμού που θέλετε να γίνει γνωστή στους καταναλωτές, με την σωστή περιγραφή στην φωτογραφία της προσφοράς, η Google θα γνωρίζει ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε, και έτσι θα την ταξινομήσει και θα την αποθηκεύσει ώστε να την αναδείξει σε μια πιθανή αναζήτηση ενός χρήστη.

3. Περιγραφή Meta

Στα αποτελέσματα της Google, κάτω από τη διεύθυνση URL σας, υπάρχει μια πρόταση που χρησιμεύει ως περιγραφή meta. Αυτή είναι μια σημαντική σύνοψη που λέει στους χρήστες τι θα μάθουν στη σελίδα. Για παράδειγμα η περιγραφή ένας υδραυλικός Μαρούσι έρχεται άμεσα στο χώρο σας είναι πιο χρήσιμη από την σκέτη περιγραφή υδραυλικός!. Θέλετε να είναι συναρπαστικό και ειλικρινείς και να προτρέπουν τους χρήστες να κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα. Χρησιμοποιήστε λέξεις παρότρυνσης για δράση, όπως "μάθετε" και "επίσκεψη", για να προσελκύσετε άτομα και να τους ενθαρρύνετε να μάθουν γιατί οι υπηρεσίες στη σελίδα σας είναι σημαντικές γι 'αυτούς.

4. Backlinks

Ένα από τα πράγματα που είναι πολύτιμα στο SEO είναι τα backlinks. Τα backlinks είναι εισερχόμενες υπερσυνδέσεις από μια ιστοσελίδα σε μια άλλη - με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που συνδέονται με το site σας επειδή βρήκαν αξία σε αυτό που λέτε. Επιπλέον, θα θέλετε να συμπεριλάβετε υπερσυνδέσμους για να δώσετε στους αναγνώστες σας περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και να βοηθήσετε στην οικοδόμηση σχέσεων με άλλες ιστοσελίδες.
Βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι προσθέτουν αξία στις ζωές των αναγνωστών σας. Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πάρα πολλά backlinks για ένα άρθρο. Θα χτίσετε μεγάλη κίνηση που θα σας βοηθήσει να ανεβείτε στα αποτελέσματα.
Αυτές είναι συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην επόμενη ανάρτηση στο site σας, ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του και να αποκτήσετε νέους οπαδούς ή πελάτες. Δοκιμάστε τα να δείτε τι μπορεί να λειτουργήσει για την επιχείρησή σας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]