24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάββατο, 18 Αύγουστος 2018 07:24

ΗΠΑ: Αγωγή στο Facebook για διευκόλυνση των κοινωνικών και φυλετικών διακρίσεων στις κτηματομεσιτικές αγγελίες στις σελίδες του

Το αμερικανικό υπουργείο Κατοικίας ανακοίνωσε χθες πως άσκησε αγωγή κατά του Facebook, κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει μεθόδους φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων μέσω των υπηρεσιών του.

«Το Facebook επιτρέπει σε όσους αναρτούν κτηματομεσιτικές αγγελίες να ελέγχουν ποιοι ενδιαφερόμενοι θα τις λαμβάνουν ανάλογα με τη φυλή τους, το χρώμα τους, το θρήσκευμα, τη σεξουαλικές προτιμήσεις, την οικογενειακή τους κατάσταση, την εθνικότητα, τις ειδικές ανάγκες και τον ταχυδρομικό κωδικό» τόπο (προηγούμενης, ή παρούσας) κατοικίας τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως διατείνεται, το Facebook θέτει στη διάθεσή τους εργαλεία που τους επιτρέπουν να εστιάζουν τις αγγελίες τους σε μελλοντικούς ενοικιαστές, ή αγοραστές της αρεσκείας τους. Κατά συνέπεια, πολλές κτηματομεσιτικές αγγελίες εμφανίζονται σε κάποιους χρήστες, ενώ δεν εμφανίζονται σε άλλους, που είτε έχουν ειδικές ανάγκες, ή ασπάζονται άλλη θρησκεία, ή ανήκουν σε άλλη φυλή, εξειδικεύει το υπουργείο.

Εξάλλου, συχνά αυτού του είδους οι αγγελίες δεν εμφανίζονται σε χρήστες στων οποίων το προφίλ τονίζεται πως «ενδιαφέρονται για την Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ονδούρα, ή τη Σομαλία», τονίζει το υπουργείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]