22 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 06:26

Νέα λειτουργία του Chrome επισημαίνει τα site που καταναλώνουν πολλά δεδομένα

Οι προσπάθειες της Google να αναβαθμίζει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι συνεχείς, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία για το χρήστη. 

Αυτή τη φορά, η εταιρεία έχει προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό με το όνομα “Heavy Page Capping” στο Canary build channel, που θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί υπερβολικό εύρος ζώνης.

Αυτή η νέα λειτουργία που εντοπίστηκε από το Chromestory δεν ενεργοποιείται από προεπιλογή. Όταν είναι ενεργοποιημένη με μη αυτόματο τρόπο, οι χρήστες θα ενημερώνονται σχετικά με τις «βαριές» ιστοσελίδες, με μία ειδοποίηση στη γραμμή πληροφοριών. Θα δοθεί επίσης μια επιλογή για παύση της φόρτωσης της σελίδας.

Η λειτουργία “Heavy Page Capping” του Chrome θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων Mac, Windows, Linux, ChromeOS και Android. Ωστόσο, η λειτουργία μπορεί να φανεί χρήσιμη μόνο για όσες ιστοσελίδες επιτρέπουν ” pause sub-resource request”.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν το όριο ενεργοποίησης στο οποίο θα εμφανιστεί η ειδοποίηση. Μπορείτε να επιλέξετε από δύο επιλογές – Standard και Low. Η επιλογή Standard θα σας ειδοποιήσει όταν η χρήση εύρους ζώνης είναι υψηλή, ενώ η επιλογή Low θέτει το όριο ενεργοποίησης ειδοποιήσεων από το 1MB.

Πρόκειται να είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό του Chrome, για όλους όσους έχουν περιορισμένο εύρος δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το χαρακτηριστικό θα καταφέρει τελικά να μπει στην επίσημη έκδοση ή όχι.

secnews.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr