25 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 08:09

Όσο πιο έξυπνος είσαι τόσο πιο δύσκολο password επιλέγεις ή μήπως όχι;

Μελέτη που διεξήχθη από το Asia Pacific College (APC) στις Φιλιππίνες αποκαλύπτει ότι οι σπουδαστές χρησιμοποιούν το ίδιο αδύναμα password ανεξάρτητα από τη βαθμολογία τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) για την επιλογή ασφαλών κωδικών πρόσβασης.

Το NIST ελέγχει εάν το password που χρησιμοποιείται από τον χρήστη έχει παραβιαστεί στο παρελθόν και περιλαμβάνεται σε προηγούμενες δημόσιες παραβιάσεις.

Εάν ο κωδικός πρόσβασης περιλαμβάνεται σε προηγούμενες παραβιάσεις, ο ιστότοπος πρέπει να τον θεωρεί ανασφαλή, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει hacked.

Αυτό που έκαναν οι ερευνητές από το Asia Pacific College (APC) ήταν να πάρουν τα emails των μαθητών τους και να ελέγξουν εάν οι κωδικοί πρόσβασής τους είχαν διαρρεύσει σε προηγούμενες παραβιάσεις, συσχετίζοντας τα αποτελέσματα με τo μέσο όρο της βαθμολογίας τους.

Τα προσωπικά στοιχεία του κάθε σπουδαστή αποκρύφθηκαν για μεγαλύτερη προστασία. Οι ερευνητές έλεγξαν τους κωδικούς πρόσβασης των φοιτητών συγκριτικά με μια τεράστια λίστα που περιείχε όλους τους -μέχρι στιγμής- εκτεθειμένους κωδικούς.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η βαθμολογία που έχει λάβει ο φοιτητής όταν πρόκειται να διαλέξει τον κωδικό πρόσβασής του.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι περισσότεροι φοιτητές χρησιμοποιούν πολύ μεγάλα passwords, με μέσο όρο 11,2 χαρακτήρες.

Ενώ οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι σπουδαστές με υψηλότερη βαθμολογία είχαν το μικρότερο ποσοστό αδύναμων κωδικών πρόσβασης, δε σημαίνει ότι έκαναν την ασφαλέστερη επιλογή.

Πληροφοριακά, η μελέτη δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και έλεγξε τους κωδικούς πρόσβασης 1.252 φοιτητών του κολλεγίου, από τους οποίους οι 215 χρησιμοποιούσαν κωδικούς πρόσβασης που είχαν εκτεθεί στο παρελθόν σε δημόσιες παραβιάσεις.

secnews.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr