20 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ερευνητές της Deep Mind, της θυγατρικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης της Google, με επικεφαλής έναν Έλληνα, δημιούργησαν την «Πυθία», ένα «έξυπνο» σύστημα που φαίνεται να τα καταφέρνει καλύτερα και από τους ανθρώπους ειδικούς στην ανάγνωση μισοκατεστραμμένων επιγραφών με αρχαία ελληνικά κείμενα.

Οι φαν προστάτεψαν την Demi Lovato μετά το hacking του Snapchat της κατά το οποίο δημοσιεύθηκαν ευαίσθητες φωτογραφίες στο λογαριασμό της. Το Blast αναφέρει ότι οι ιδιωτικές γυμνές φωτογραφίες της Demi δημοσιεύτηκαν στο Snapchat λογαριασμό της την Πέμπτη (17 Οκτωβρίου). Οι hacker έδωσαν επίσης εντολή στους φαν να κάνουν «swipe up» για να συμμετάσχουν στην ομάδα του Discord.

Λίγο μετά τη δημοσίευση των ευαίσθητων φωτογραφιών στην πλατφόρμα, η ομάδα της Demi ήταν σε θέση να ανακτήσει τον έλεγχο του λογαριασμού. Η Demi δεν έχει σχολιάσει δημόσια το hack. Σύμφωνα με το The Blast, η ίδια ομάδα μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για τα πρόσφατα hack στον CEO του Twitter Jack Dorsey και την ηθοποιό Chloe Grace Moretz.

Demi Lovato
Οι φαν εξοργίστηκαν καθώς η τραγουδίστρια είχε περάσει δύσκολα τον τελευταίο χρόνο και μόλις πρόσφατα επέστρεψε στα social media.

“Ποτέ δεν είναι οκ να διαρρέει κάποιος γυμνές φωτογραφίες κάποιου, αλλά η Demi Lovato έχει μιλήσει ανοιχτά για τους ψυχικούς της αγώνες οπότε γιατί να το κάνει κάποιος αυτό σε εκείνη;είναι πραγματικά καταστροφικό, θα έπρεπε να ντρέπεσαι εσύ που δημοσίευσες τις φωτογραφίες” έγραψε ένας φαν της.

«Αυτό είναι αηδιαστικό και εντελώς απαράδεκτο. Δεν το αξίζει μετά από όλα όσα έχει περάσει,» δημοσιεύσε στο Twitter ένας άλλος.

Ένας άλλος υπερασπίστηκε την τραγουδίστρια, γράφοντας: «Γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι εντάξει να χακάρουν διασημότητες και να διαρρεύσουν τις ιδιωτικές τους φωτογραφίες; Η Demi Lovato αξίζει πολύ καλύτερα από αυτό.»

Η Demi είναι η πιο πρόσφατη διασημότητα που κάποιος hacker δημοσίευσε ιδιωτικές της φωτογραφίες. Η Influencer Alissa Violet αποφάσισε να μοιραστεί μια δική της ιδιωτική φωτογραφία αφού απειλήθηκε από κάποιον hacker.

Ευτυχώς, το ανησυχητικό trend τάση έχει διωχθεί ποινικά τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, ένας hacker που έκλεψε ιδιωτικές φωτογραφίες της Jennifer Lawrence, της Kate Upton και της Kirsten Dunst καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης.

Δεν είναι σαφές εάν η ομάδα της Demi έχει αναφέρει το hack στις αρχές.

secnews.gr

Άρχισε περίπου στις 15:40 ώρα Ελλάδας σήμερα ο ιστορικός πρώτος αποκλειστικά γυναικείος διαστημικός περίπατος έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΣΣ), με στόχο τη διόρθωση ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα μπαταριών του Σταθμού.

Τα ελαστικά, πλέον, μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της φόρτισής τους, αλλά και της αυτονομίας που σήμερα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 12:30

«Sleep Robot», για τις αϋπνίες

Ένα μαλακό ρομποτικό μαξιλάρι υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες να βυθιστούν στον ύπνο, μιμούμενο τους ρυθμούς αναπνοής τους. Το Somnox Sleep Robot εξέλιξε μια ομάδα από το Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία, και έχει σχεδιαστεί για να το παίρνουν αγκαλιά σαν αρκουδάκι.

Οι μηχανικοί της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (NASA) και του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR), ύστερα από προσπάθειες μηνών, κατάφεραν επιτέλους, 

Μια έρευνα έδειξε ότι το 84% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SME) στη Μαλαισία υπήρξαν θύματα περιστατικών στον κυβερνοχώρο κατά το προηγούμενο έτος. 

Το Bitcoin έχει καταστεί ως το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα που κυκλοφορεί. Ωστόσο ένα από τα μειονεκτήματα του Bitcoin είναι ότι η εξόρυξή του απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας και κατά συνέπεια έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα να απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο στους δρόμους. 

Ο αποκλειστικά γυναικείος διαστημικός περίπατος δεν θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματισθεί, αλλά νωρίτερα, αυτή την Πέμπτη ή Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα μπαταριών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ) που θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Σελίδα 1 από 431