22 Σεπτέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
konstantina21

konstantina21

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 14:01

Ανούσιες μόδες

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ορμώμενη από τηλεοπτικό διαγωνισμό μόδας, ας μιλήσουμε για τις μόδες και το στιλ. Έτυχε να παρακολουθήσω τον διαγωνισμό, και - ασχέτως που είχα καταλάβει τι γίνεται στην κοινωνία μας - έμεινα σχεδόν έκπληκτη όταν συνειδητοποίησα ότι περιτριγυριζόμαστε από ένα κοπάδι πρόβατα, ακολουθώντας μόδες που αργά ή γρήγορα θα ξεθωριάσουν. 

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η στιγμή της απόλυτης ελευθερίας σου, ανεξαρτησία στα μέτρα σου, κι αυτό το κτητικό "μου" σε όλα τα αντικείμενα. Το σπίτι μου, το κρεβάτι μου, ο καναπές μου, οτιδήποτε σε αυτό το σπίτι. Η δική σου ζωή. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευες πως θα είναι.

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 16:29

Το βράδυ όλα είναι διαφορετικά

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Έστω ότι πέρασες όλη την μέρα μόνος σου, έστω ότι την πέρασες με φίλους. Μπορεί να βγήκες, μπορεί να έκατσες και σπίτι. Ίσως γύρισες σπίτι μεθυσμένος, ίσως να μην γυρίσεις σπίτι σήμερα. Οποιαδήποτε και αν είναι η κατάσταση, το μόνο σίγουρο είναι πως όταν έρθει το βράδυ, όλα είναι διαφορετικά.

Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 21:15

Πάμε πάλι σχολείο;

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Πρόσφατα βρέθηκαν στα χέρια μου τετράδια και άλμπουμ φωτογραφιών από τα μαθητικά μου χρόνια. Ξαφνικό και τεράστιο το χαμόγελο στο πρόσωπό μου, ξαφνική βέβαια και η νοσταλγία που ένιωσα. Αν και δεν έχει περάσει καιρός από τότε που τελείωσα το σχολείο, 2 χρόνια μόνο, έντονη ήταν η σκέψη του θα ήθελα να γυρίσω - έστω και για λίγο - πάλι εκεί. Από τις πρώτες μου ζωγραφιές στο νηπιαγωγείο μέχρι και τις τελευταίες φωτοτυπίες της Γ΄ Λυκείου, όλα έχουν κάτι να αφηγηθούν, όλα έχουν μέσα τους ένα κομμάτι από εμένα και την εξέλιξή μου.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Είναι βράδυ, περπατάς μόνη σου σε ένα σκοτεινό μέρος, νιώθεις την σκιά κάποιου να σε ακολουθεί. Μέσα σε τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα νιώθεις μέσα σου τον φόβο, το βήμα σου γίνεται πιο γοργό, αυθόρμητα βάζεις το ένα σου χέρι στην τσέπη πιάνοντας τα κλειδιά σου, σκεπτόμενη πως θα είσαι έτοιμη να αντιδράσεις αν συμβεί τελικά κάτι κακό. Αυθόρμητα βγάζεις το κινητό σου και καλείς ένα άτομο που θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια, ή προσποιείσαι πως μιλάς με κάποιον που υποτίθεται έρχεται να σε πάρει. Βλέπεις αυτόν που άκουσες να σε προσπερνάει και ξαφνικά νιώθεις μια ανακούφιση. Οι γυναίκες έχουν κουραστεί να νιώθουν φοβισμένες όταν περπατάνε μόνες τους αργά το βράδυ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Πέρασε και αυτός ο χρόνος. Σημειώνεις άλλον έναν χρόνο στην πλάτη σου. Βάρος; Μαθήματα και εμπειρίες; Ίσως και τα δύο. Η ημέρα των γενεθλίων του καθενός είναι φορτισμένη πάντα με μια γλυκόπικρη γεύση, όμως αυτή η μέρα είναι καθαρά και μόνο δική σου.