24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 23 Ιούλιος 2016 17:45

Οκτώ συλλήψεις για παρεμπόριο στη Χαλκιδική

Η οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου οδήγησε στη σύλληψη 8 συνολικά ατόμων που δραστηριοποιούνταν στο παρεμπόριο και την διακίνηση απομιμητικών προϊόντων στην Χαλκιδική.

Σε δύο διαφορετικές υποθέσεις συνελήφθηκαν συνολικά 8 άτομα (6 υπήκοοι Σενεγάλης, 1 υπήκοος Σομαλίας και 1 υπήκοος Μπενίν) ηλικίας από 30 έως 61 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί ασκήσεως εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστημάτων και άλλων διατάξεων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, αρχικά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Σενεγάλης ηλικίας 30 και 33 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συσκευασίες που περιείχαν απομιμητικά προϊόντα.

Ακολούθως, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επιπλέον 6 άτομα (2 και 4 αντίστοιχα) ως συνεργοί των προαναφερόμενων σε δύο διαφορετικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητα τους, αλλά και την διαμονή τους.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες των χώρων αυτών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.520 προϊόντα παρεμπορίου, που αφορούν απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, τσάντες, στάμπες επώνυμων εταιρειών, αξεσουάρ και διακοσμητικά, καθώς και τα χρηματικά ποσά των 7.610 ευρώ, 200 Δολάρια ΗΠΑ, 100 Κορώνες Σουηδίας, 20 Λίρες Αγγλίας και 10 φράγκα Ελβετίας.

Τα παραπάνω προϊόντα παρεμπορίου πρόκειται να καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Επιπλέον, για τον 30χρονο υπήκοο Σενεγάλης διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή του και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]