06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016 18:00

Θεσσαλονίκη: Αυστηροί έλεγχοι στα οικονομικά των νοσοκομείων της πόλης

Στον έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στις δαπάνες των νοσοκομείων του ΕΣY των δύο υγειονομικών περιφερειών της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσει ο γενικός επιθεωρητής του 

ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος, ο οποίος συναντήθηκε με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

"Ζητήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών  (σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες κλπ ), με προμήθειες  υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και  με δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων  από το έτος 2010 και μετά. Το ΣΕΥΥΠ θα προχωρήσει σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση. Παράλληλα, με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία" αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]