28 Μάρτιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 10 Μάιος 2016 09:50

Διάλεξη για το Βυζάντιο και την ρωσική αρχιτεκτονική σήμερα στο ΑΠΘ

Διάλεξη με τίτλο «Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής» θα δώσει ο Πρύτανης του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Μόσχας (MARKHI), Dmitry Οlegovich Shvidkovsky, σήμερα στις 19.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016: Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».

Ο Dmitry Ο. Shvidkovsky είναι Ρώσος ιστορικός της αρχιτεκτονικής που διετέλεσε καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Μόσχας, του οποίου έγινε Πρύτανης το 2007. Ο Shvidkovsky είναι μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, έχει διατελέσει γραμματέας της σχετικής επιτροπής Ιστορίας των Τεχνών από το 1998, ενώ είναι αντιπρόεδρός της, από το 2004. Επίσης, είναι μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Κατασκευής καθώς και αντεπιστέλλον μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.

O Dmitry Ο. Shvidkovsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1959 και είναι γιος του Oleg Shvidkovsky που είναι ο συγγραφέας του έργου «Γενική Ιστορία Τεχνών και Κατασκευής στην ΕΣΣΔ 1917-1932». Το 1997 ο Dmitry O. Shvidkovsky τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ακαδημίας Τεχνών της Ρωσίας για τα βιβλία του «St. Petersburg: Architecture of the Tsars» και «The empress & the architect: British architecture and gardens at the court of Catherine the Great», τα οποία κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, ενώ ο στόχος του να επισημάνει τις δυτικές επιρροές στην Τέχνη της Ρωσίας παρουσιάζεται και στο βιβλίο του «Russian architecture and the West» (2007).

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]