14 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 09:40

Απογοήτευση για την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Τι καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία για την ΕΡΤ, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς - Παραδέχεται πως το μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 είναι πολύ μικρό (μόλις 3,6% και 1% αντίστοιχα), τα διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ Α.Ε. για το 2015 αμελητέα (μόλις 3.282.438,27 ευρώ επί συνόλου 329.061.000 ευρώ για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς)

Χαμηλή απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό και αμελητέα διαφημιστικά έσοδα, που πάντως δεν αποτρέπουν την καταβολή κοστοβόρων υπερωριών σε χιλιάδες υπαλλήλους – σαν να εργάζονται όλοι υπερωριακά φαίνεται – καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία για την ΕΡΤ, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο τελευταίος είχε ζητήσει με ερώτησή του στη Βουλή την αξιολόγηση της ΕΡΤ Α.Ε., τόσο στον τομέα της τηλεθέασης, όσο και στον τομέα των διαφημιστικών εσόδων.

Η απάντηση του κ. Παππά, είναι ενδεικτική: Παραδέχεται πως το μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 είναι πολύ μικρό (μόλις 3,6% και 1% αντίστοιχα), τα διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ Α.Ε. για το 2015 αμελητέα (μόλις 3.282.438,27 ευρώ επί συνόλου 329.061.000 ευρώ για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς), καθώς και ότι για το επτάμηνο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2015 κατεβλήθησαν υπερωρίες ύψους 320.000 ευρώ στους 2.269 υπαλλήλους και 32 μουσικούς της ΕΡΤ.

«Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, όπως καταδεικνύεται στην πλήρη απάντηση του Υπουργού Επικρατείας» σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόλπουλος και πρόσθεσε: «Δυστυχώς οι πολίτες, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, δεν ικανοποιήθηκαν από αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση ως ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και το ποσοστό είναι χαμηλό γιατί χρησιμοποιείται ως βραχίονας της κυβέρνησης. Ωστόσο, το τελικό «προϊόν» είναι πανάκριβο: για υπερωρίες και μόνο κατεβλήθησαν – μόνο για ένα εξάμηνο! – 2,7 εκ.ευρώ το 2015. Είναι προφανές πως για το 2015, η ΕΡΤ – παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τις σχετικές κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες – δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, ούτε ως προς την ενημέρωση ούτε ως προς την ψυχαγωγία. Άρα οι πολίτες πληρώνουν ένα φόρο χωρίς την παραμικρή ανταποδοτικότητα για κάτι που στην πλειοψηφία τους δεν παρακολουθούν».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]