21 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος 2015 19:20

Στη Λέσβο η Κομισιόν για την λειτουργία του πρώτου hotspot

Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στην Ελλάδα, στη Λέσβο, όπου επιχειρείται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών (hotspot), 

προκειμένου να καταγράψουν επιπλέον ανάγκες, σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος, οι απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της νέας Task Force, Μάρτεν Φερβέι, βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία και τις ελληνικές αρχές, έτσι ώστε να καταγράψουν "τις ακριβείς ανάγκες" που ακόμα υπάρχουν προκειμένου να "βελτιώσουν την επιχειρησιακή ικανότητα, για παράδειγμα του κέντρου στη Λέσβο". Οι ανάγκες αυτές αφορούν τόσο "υλικοτεχνική" όσο και "οικονομική" βοήθεια, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη για επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια, η Μ. Αντρέεβα σημείωσε πως εκκρεμεί αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα χρηματοδότηση, το οποίο εξετάζουν οι αρμόδιες κοινοτικές αρχές έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στις αναγκαίες υποδομές. Ανέφερε δε ως παράδειγμα την ανάγκη για μηχανήματα λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, προσθέτοντας πως υπάρχει πρόοδος, καθώς η Γερμανία συνέβαλε με δέκα τέτοια μηχανήματα.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr