Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015 19:47

Δήμαρχος Λέσβου: Κάποιοι εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες

Συνέχεια στο θέμα της αισχροκέρδειας κατά των προσφύγων της Συρίας έδωσε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αποστέλλοντας κοινή επιστολή στη Διεύθυνση Εμπορίου, στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, στο Σ.Δ.Ο.Ε., στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στην Επιθεώρηση Εργασίας, 

προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις υπερτιμημένης διάθεσης προϊόντων & υπηρεσιών. Ο κ. Γαληνός ζητά την διαρκή κινητοποίηση και παρουσία των παραπάνω ελεγκτικών υπηρεσιών στους χώρους μετακίνησης των προσφύγων.

Λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες της κας Χριστοδουλοπούλου για αισχροκέρδεια κατά των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, έρχεται ο δήμαρχος Λέσβου να επιβεβαιώσει την πρώην αναπληρώτρια Μεταναστευτικής πολιτικής.

Στην επιστολή του, ο κ. Κομνηνός επισημαίνει: «Το Νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ασχολούνται με την δραματική ανθρωπιστική κρίση και το κύμα προσφύγων που διέρχονται από τη Λέσβο.

Μεταξύ άλλων ειδήσεων, αναφέρονται και σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ή εκμετάλλευσης ή κλοπών, που προσβάλουν όλους τους συντοπίτες μας.

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας επαγγελματιών, δεν εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυξάνοντας τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Αλλά, βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν δυστυχισμένους ανθρώπους πρόσφυγες ή συντοπίτες μας.   

Ζητούμε την διαρκή κινητοποίηση και παρουσία σας στους χώρους μετακίνησης των προσφύγων, απ’ την παραλία που βγαίνουν, έως την επιβίβαση στο πλοίο, ώστε να αποτρέπετε κάθε παρανομία, υπερασπιζόμενοι την τιμή, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και τα συμφέροντα των συντοπιτών μας, που θίγονται από κάποιους ασυνείδητους.

Οι συντοπίτες μας ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από την δραματική αυτή κατάσταση και θα πρέπει να τους προστατεύσετε από την δυσφήμηση που προκαλούν λίγοι».

 

 

 

ΠΗΓΗ

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας