19 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2015 18:52

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Εφιάλτες από το παρελθόν ξυπνούν στη χώρα με τα πολλά μέτωπα φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκτός ελέγχου παραμένει ακόμη η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, η οποία μένεται από το πρωί. Έχουν καεί ή υποστεί ζημιές περίπου 20 σπίτια ως τώρα, ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Μεγάλη φωτιά και στην Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή του Υμητού. Καρέας, Βύρωνας και Ηλιούπολη υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια, ενώ μόνο το μέτωπο του Βύρωνα είναι σε εξέλιξη. 

Στη Μαλακάσα έχουν θέσει τέσσερις περιμέτρους γύρω από το Τάγμα Υλικού Πολέμου, μπροστά από τις κοινότητες Μαλακάσας και Μηλεσίου και στην εθνική οδό για να αποτρέψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Πάρνηθα. Η εικόνα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη γιατί έχουν πέσει οι άνεμοι. 

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, έχοντας κάψει ως τώρα περίπου 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, καθώς και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. 

Το πιο σοβαρό μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό της Νεάπολης στη Λακωνία λόγω της έντασης των ανέμων. Για αύριο επίσης ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι τεράστιος, λόγω καιρικών συνθηκών. 

Τα τόσα πολλά μέτωπα της φωτιάς, ειδικά αυτό του Υμηττού, δημιουργούν υπόνοιες εμπρησμού. 

 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]