02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2020 19:45

Κορονοϊός: Σε καραντίνα υψηλού κινδύνου ο δήμος Μύκης στην Ξάνθη

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το 21ο θύμα του κορονοϊού ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από τον Εχίνο του Δήμου Μύκης.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή στην Ξάνθη και κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα.

"Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση" είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

"Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί", κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]