05 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 19:46

Σούπερ Μάρκετ: Ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα ωράρια των σούπερ μάρκετ διευρύνονται και στο εξής θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανοικτά παραμένουν εκτός των σούπερ μάρκετ και μανάβικα, φούρνοι, μίνι μάρκετ, μπακάλικα, περίπτερα και delivery σε ό,τι αφορά στην αλυσίδα τροφοδοσίας.

Επίσης, φαρμακεία, τράπεζες, courrier, συνεργεία αυτοκινήτων, Pet shop, καταστήματα οπτικών ειδών και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι στο ακραίο σενάριο που η ροή εξυπηρέτησης δεν δείχνει να μειώνεται, φέρεται να εξετάζεται ακόμη και η 24ωρη λειτουργία σούπερ μάρκετ στα πρότυπα που γίνεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και σε φυσιολογικές περιόδους.

Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αφορά την θερινή περίοδο στις τουριστικές περιοχές και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου. Για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ καθώς στα αυτόνομα e-shop τροφίμων με βάση πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ήδη επιτρέπεται η λειτουργία τους και την Κυριακή για διανομές. Και αυτή η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της "ουράς" που είχε δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση πελατών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τις 2 εβδομάδες.

Σε ότι αφορά στο ωράριο ήδη υπήρχαν καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, επικαλούμενα αυξημένη κίνηση, τα οποία άνοιγαν στην Αττική τις πόρτες τους από τις 7 το πρωί.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]