19 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 20:47

Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων

Για κακουργήματα διώκονται τα 12 άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για τη μνήμη του Αλ. Γρηγοροπουλου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατοχής εκρητικών υλών, έκρηξης και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Οι 12 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί  από νωρίς περίπου 200 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και στο Συνήγορο του Πολίτη, παραπέμπει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για ένα βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και μια φωτογραφία που απεικονίζει νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει τον γύρω του Διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο αναφέρει ότι εκφράζει την παράκληση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, να διερευνηθούν όσα του αποστέλλει κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποταθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

naftemporiki.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]