19 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 21:01

Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες φοιτητικών συλλόγων και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Πριν από τις 18:00 ξεκίνησε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην Καμάρα, ώστε να ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ωστόσο τελικά οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι αντιεξουσιαστές αποφάσισαν τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσουν δύο διαφορετικές πορείες. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πορεύτηκαν προς δυτικά από το ύψος της Αριστοτέλους, ενώ οι αναρχικοί, αφού κινήθηκαν επί των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, κατέληξαν στην Καμάρα, μέσω της οδού Εγνατία.

Κατά τη διάρκεια που οι πορείες βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης ήταν εξαιρετικά αισθητή. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε το σχέδιο που είχε εφαρμοστεί στη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη, δηλαδή είχε αποκλειστεί με κλούβες των ΜΑΤ η περιοχή από Εθνικής Αμύνης μέχρι ψηλά στη Μελενίκου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πρακτικά να μην μπορούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το χώρο των πανεπιστημίων. Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μετά το πέρας της πορείας προληπτική επιχείρηση στην περιοχή της Ροτόντας, όπου και προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές. 

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση παραμένει ήρεμη, με το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών να έχει διαλυθεί και της αστυνομίας να συγκεντρώνεται κοντά στο τούρκικο προξενείο. 

Η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης αποκαθίσταται σταδιακά. 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]