11 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2019 16:00

Ημερίδα για νέους περιβαλλοντολόγους από τα τμήματα Βιολογίας και Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ

Τις επαγγελματικές ευκαιρίες στο αντικείμενο της διαχείρισης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος, θα “ερευνήσουν” φοιτητές από τα τμήματα Βιολογίας και Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε ημερίδα με τίτλο «Future Environmentalists – Job Fair», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στις 10.00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

Την ημερίδα για τη νέα γενιά περιβαλλοντολόγων διοργανώνουν τα Τμήματα Βιολογίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Future Environmentalists - Linking EU Natural Capital Management to Field Research».

“Συμμετέχουν κυρίως τελειόφοιτοι ή μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι θα ενημερωθούν από δημόσιους φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, γραφεία περιβαλλοντικών μελετών, ερευνητές ελληνικών οργανισμών και ιδιώτες μελετητές για το αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιούνται και τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της εξειδίκευσής τους” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Τσιριπίδης. “Στόχος μας”, συνέχισε, “είναι να δώσουμε μια εικόνα στους νέους δασολόγους και βιολόγους για το τι υπάρχει έξω στην αγορά εργασίας”.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ακόμη ερευνητές από τη Βουλγαρία και την Τσεχία, τις άλλες δύο χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, οι οποίοι θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε θέματα περιβάλλοντος στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]