10 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Κυριακή, 01 Σεπτέμβριος 2019 18:30

7 Μοντέρνες Ιδέες για να Μεταμορφώσετε το Κλασικό σας Σπίτι

Υπάρχουν δύο πράγματα οι διακοσμητές πάντα μας υπενθυμίζουν όταν πρόκειται να διακοσμήσουμε έναν χώρο: να έχουμε κατά νου την αρχιτεκτονική και να μένουμε πιστοί στα «θεμέλια» του χώρου.

Αυτό δεν σημαίνει πως αν για παράδειγμα ζείτε σε ένα νεοκλασικό σπίτι θα πρέπει να το διακοσμήσετε σαν τα σπίτια του περασμένου αιώνα, αλλά να λάβετε υπόψη την αρχιτεκτονική του και να μην παραβλέψετε την εποχή του. Θέλετε παράλληλα, όμως, να μην μοιάζει το σπίτι σας σαν να ανήκει σε άλλη εποχή και γι αυτό θα πρέπει να εκσυγχρονίσετε. Πώς θα το καταφέρετε; Διαβάστε παρακάτω.

Κρεμάστε μοντέρνα έργα τέχνης Τα μοντέρνα έργα τέχνης δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση όταν τοποθετούνται σε κλασσικούς χώρους. Αναζητήστε έργα με χρώματα που συμπληρώνουν την υπάρχουσα διακόσμηση και θα έχετε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό.

Βάλτε τα βιβλία οριζόντια Ιστορικά, τα βιβλία έμπαιναν πάντα κάθετα στις βιβλιοθήκες. Αυτός είναι και ο λόγος που αν τα βάλετε οριζόντια δημιουργείτε αμέσως μια μοντέρνα αισθητική. Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παρακάτω, τότε τοποθετήστε τα οριζόντια σε στοίβες αφήνοντας κενά μεταξύ τους.

Φωτίστε τον χώρο Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να φρεσκάρετε οποιοδήποτε σπίτι είναι να εντάξετε μέσα του φωτεινά χρώματα. Μερικές λεπτομέρειες σε έντονο κίτρινο ή ένα έπιπλο σε φωτεινό μπλε είναι σίγουρο πως θα δώσουν μια πολύ μοντέρνα πινελιά στον χώρο σας. Διαλέξτε τα χρώματα που αγαπάτε και σας ταιριάζουν.

Επιλέξτε διαφανή αντικείμενα Είτε πρόκειται για ένα γυάλινο coffee table, ένα γυάλινο τροχήλατο μπαρ ή έναν ακρυλικό πολυέλαιο είναι όλα τους αντικείμενα που θα «ελαφρύνουν» τον χώρο από τα βαριά ξύλινα έπιπλα που έχουν τα κλασσικά σπίτια. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για το αν θα ταιριάξουν, καθώς τα διαφανή αντικείμενα προσαρμόζονται σε όλους τους χώρους.

Επιλέξτε τη μονοχρωμία Τα περίπλοκα και πολύπλοκα χρώματα και μοτίβα ενδέχεται να παραπέμπουν σε σπίτι της… «γιαγιάς». Τα συμπαγή χρώματα στους τοίχους είναι μια ασφαλής επιλογή για να εκσυγχρονίσετε το σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε υφές και μεταλλικά στοιχεία αν θέλετε να προσθέσετε ενδιαφέρον, ωστόσο κρατήστε τα διάφορα μοτίβα όσο πιο περιορισμένα μπορείτε.

Παίξτε με την κλίμακα Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να εκσυγχρονίσετε έναν χώρο είναι να παίξετε με τα μεγέθη. Σε ένα κλασσικό σπίτι οι αναλογίες είναι… κλασσικές και μετρημένες. Για να τις «σπάσετε» επιλέξτε κάποιο μεγάλο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα έναν μεγάλο πάγκο στην είσοδο, που θα δημιουργήσει μια πολύ σύγχρονη αισθητική.

Βάλτε μαζί τα ίδια στοιχεία Το να βάλετε στον τοίχο πίνακες από την ίδια συλλογή είναι σήμα κατατεθέν των κλασσικών σπιτιών. Αν, όμως, αυτοί οι πίνακες είναι πανομοιότυποι, τότε δημιουργείται μια έντονα μοντέρνα αισθητική που θα κάνει την διαφορά!

 

 

(spirossoulis.com)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]