24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 14:15

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας θα υπογράψουν η Α΄Νευροχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, που εδρεύει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το  Ινστιτούτο Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko, που εδρεύει στη Μόσχα, στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Νευροχειρουργικού Συνεδρίου και του 4ου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη .

Η υπογραφή του μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, στις 17.00, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «Μakedonia Palace». Το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νευροχειρουργικά Κέντρα παγκοσμίως και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του. Η διμερής επιστημονική συνεργασία αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και να ενισχύσει την εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών και την εκπαίδευση Νευροχειρουργών.

Στην τελετή θα παραστούν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Α. Μήτκας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου ΝΝ Burdenko, Alexander Potapov, ο διευθυντής της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πατσαλάς, ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σελβιαρίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου.

Θα παρευρεθεί επίσης ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», Ιβάν Σαββίδης, καθώς το Ίδρυμα θα υποστηρίξει οικονομικά τη συνεργασία, κυρίως με τη μορφή υποτροφιών, για ανταλλαγή και μετεκπαίδευση νέων νευροχειρουργών των δύο χωρών.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]