Κυριακή, 02 Ιούνιος 2019 22:00

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας - Δείτε αναλυτικά την εκλογική αναμέτρηση!

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ ΜΕ 67% - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

22:35 Ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις στο ειδησεογραφικό portal ''THESSPRESS.GR''.

22:16 Ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης επανεκλέχθηκε δήμαρχος Λαρισαίων με ποσοστό 57,54% έναντι της Ρένας Καραλαριώτου, η οποία έλαβε το ποσοστό 42,46% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Καλογιάννης σε δήλωση του σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών «είναι μια νίκη της πόλης» και τόνισε πως «οι πολίτες επιβράβευσαν το μεγάλο έργο που έχει γίνει». Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων είπε πως «η εντολή των πολιτών ήταν καθαρή για τη συνέχιση των αλλαγών στην πόλη» ενώ μιλώντας για την επόμενη ημέρα στον δήμο, σημείωσε πως θα εργαστεί με πνεύμα συνεργασίας. Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τον δήμαρχο για την επανεκλογή του, ενώ αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα είπε πως «θα στηρίζουμε ό,τι θετικό γίνεται για την πόλη και θα είμαστε απέναντι στην απραξία και ό,τι αρνητικό πάει να γίνει».

22:12 Νέοι δήμαρχοι εκλέγονται στους δήμους Κιλκίς, Σερρών και Κατερίνης, όπως δείχνουν, μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Στις υπόλοιπες πρωτεύουσες νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, επανεκλέγονται οι δήμαρχοι Βέροιας και Έδεσσας. Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο επανεξελέγη ο δήμαρχος Πολυγύρου Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στον Δήμο Βέροιας σύμφωνα με το 73,68% της ενσωμάτωσης, επανεκλέγεται ο Κώστας Βοργιαζίδης με ποσοστό 59,46% ενώ η Γεωργία Μπατσαρά συγκέντρωσε 40,54%.

-Στον Δήμο Κιλκίς και σε ποσοστό ενσωμάτωσης 48,10% εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Δημήτρης Κυριακίδης με ποσοστό 54,41% ενώ ο Παύλος Τονικίδης συγκέντρωσε 45,59%.

-Στον Δήμο Έδεσσας στο 100% της ενσωμάτωσης ο Δημήτρης Γιάννου επανεκλέγεται με ποσοστό 51,38% ενώ ο Γιάννης Τσεπκεντζής συγκέντρωσε ποσοστό 48,62 %.

-Στον Δήμο Σερρών σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 78,71% της ενσωμάτωσης, εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Αλέξανδρος Χρυσάφης με ποσοστό 57,99% ενώ ο Στέφανος Φωτιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 42,01%.

-Στον Δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με το αποτέλεσμα στο 81,42% της ενσωμάτωσης, νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Κώστας Κουκοδήμος με ποσοστό 54,56% ενώ ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης συγκεντρώνει 45,44%.

22:10 Νέος δήμαρχος Θερμαϊκού ο Γιώργος Τσαμασλής!

22:02 Το thesspress.gr στον παλμό των εκλογών!

21:58 Νάσος Ηλιόπουλος: «Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που σήμερα για άλλη μια φορά επέλεξαν να στηρίξουν την "Ανοιχτή Πόλη". Η επιλογή τους αυτή, μας γεμίζει ευθύνη. Την ίδια στιγμή θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της "Ανοιχτής Πόλης" που από το 2015 με αυταπάρνηση δίνουν μικρές και καθημερινές μάχες, μικρές και μεγάλες μάχες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Κι αυτή τη δουλειά θα συνεχίσουμε να την κάνουμε», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για την ανάδειξη δημάρχου στον δήμο Αθηναίων.

21:51  Αλέξης Τσίπρας: "Έδωσαν μία μάχη πολιτικού πολιτισμού με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Στην πολιτική έχει σημασία να ξέρεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Το σημαντικό είναι να σηκώνεσαι." Οι πολιτικές αντιθέσεις είναι γνωστές, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος να δοθούν λύσεις

21:42 Πανηγυρική επιβεβαίωση της INTERVIEW για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

21:40 Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Έδειξαν την εμπιστοσυνη τους στη βάση του έργου μας. Σταθήκαμε όρθιοι και όρθιες σε πεισμα της κακοφωνίας και της εργαλειοποίησης δυο εθνικών τραγωδιών. Θέλω να απευθυνθώ και σε εκείνος που δεν πείσαμε και προτίμησαν την αποχή ή μια άλλη αισθητική επιλογή. Η δική τους κρίση θα μας κάνει να γίνουμε καλύτεροι. Η απλή αναλογική απαιτεί συνθέσεις και συνεργασία και προγραμματικές συγκλίσεις για να μη χαθούν όσα πετύχαμε. Σε ό,τι μας αφορά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε πράξη. Δεν θα περιμένω την 1η Σεπτεμβρίου αλλά έχω ήδη καλέσει τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρώ και να τον ενημερώσω. Αλλά δυστυχώς δεν απάντησε στο τηλέφωνο.

21:35 Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες για την εμπιστοσύνη και την τιμή και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδω και πέρα, 24 ώρες το 24, θα τα δώσουμε όλα. Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης, όχι, θα είμαι ο τελευταίος και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και κάθε Αθηναία. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου. Στην απίθανη αδερφή μου και στους συνεργάτες μας, στους δημότες του Καρπενησίου και της Στερεάς Ελλάδας. Από τώρα τέρμα τα λόγια, ότι είπαμε. Τώρα έχει δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Πρέπει να ξεποδαριαστούμε. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε μαζί. Θέλω να κρατήσετε το μαζί. Από αυριο δεν υπάρχουν παρατάξεις στην Αθήνα. Για μια Αθήνα που μας ενώνει. Παμε όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την όμορφη μάχη, να πατήσουμε το γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα Ψηλά! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

21:28 Το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση. Δώσαμε από την αρχή πολιτική χροιά στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Χαίρομαι γιατί σήμερα στις 12 από τις 13 περιφέρειες επικράτησαν στελέχη που προέρχονται από τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα γαλάζιος. Το γαλάζιο δεν είναι το χρώμα της παράταξής μας αλλά της πατρίδας μας. Τα στελέχη που βγήκαν ξέρουν ότι πρέπει να ενώσουν. Τους εύχομαι καλή επιτυχία.

21:22 Από το εκλογικό του κέντρο ο κ. Πατούλης δήλωσε πως «τώρα ήρθε η ώρα να σας δικαιώσουμε. Να δουλέψουμε για την Αττική και τους κατοίκους. Δεν θα σας απογοητεύσουμε θα δουλέψουμε νυχθημερόν για να αλλάξουμε την Αττική μας Θα δουλέψουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας για να κάνουμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο καλύτερο.Να επιστρέψει το χαμόγελο, να είμαστε περήφανοι για την Αττική μας. Θα δουλέψουμε με σχέδιο, με σκληρή δουλειά. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες. Ενώνουμε όλη την Αττική. Στο πρόσωπο των άλλων υποψηφίων δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους αλλά μελλοντικούς συνεργάτες. Θέλω να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είμαι κι εγώ στον αγώνα για μια πιο φωτεινή Ελλάδα».

21:15 Δ.Θερμαϊκού: Γιώργος Τσαμασλής με ποσοστό 56,85% έναντι του Γιάννη Μαυρομάτη με 43,13% (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ)

21:04 Μπορεί στον α΄ γύρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να εξασφάλισε τη δεύτερη θέση έναντι του τρίτου Γ. Ορφανού με διαφορά λίγων ψήφων, ωστόσο στον β΄ γύρο επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς με ενσωματωμένο το 96% των ψήφων, καταλαμβάνει ποσοστό 66,82% (56.500 ψήφοι ). Ο συνυποψήφιός του, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, λαμβάνει 33,18% (28.000 ψήφοι).

21:01 "Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, μετά την γνωστοποίηση του exit poll για τον κεντρικό δήμο και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. "Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του" ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια "μέρα γιορτής". Είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: "δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε".

21:00 Καθαρή Νίκη Γιώργου Τσαμασλή στον δήμο Θερμαϊκού

20:50 Δ.Θερμαϊκού: Καθαρό προβάδισμα Γιώργου Τσαμασλή με 57,56% έναντι του Γιάννη Μαυρομάτη με ποσοστό 42,44%

20:47 Φωτογραφικό υλικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα εκλογικά κέντρα Ζέρβα-Ταχιάου:

20:45 Εμφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του β' γύρου των περιφεριακών εκλογών και τον... γαλάζιο χάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα.

20:41 Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέφεραν τα εξής: "Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλλημα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές".

20:35 Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η μάχη της κάλπης, αυτή τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, δίνεται μεταξύ του «γαλάζιου» υποψήφιου, αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού και του Απόστολου Γκλέτσου.

20:33 Ο Κώστας Μπακογιάννης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων. Οι πανηγυρισμοί στο εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Κλαυθμώνος δεν άργησαν να ξεκινήσουν...

20:30 Το thesspress.gr στον παλμό των εκλογών!  - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !

20:24 Ανοησίες και γελοιότητες" είναι η λακωνική απάντηση κύκλων του κυβερνώντος κόμματος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης μετάθεσης των εκλογών για το Φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

20:19 Το thesspress.gr στον παλμό των εκλογών!

20:12 Προβάδισμα Τσαμασλή στον δήμο Θερμαϊκού (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ)!

20:06 Περιφέρεια Αττικής: Πατούλης 66,2% - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φαρμάκης 56,4% - Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας - Θράκης: Μέτιος 51,1% - Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκας 52,7% - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σπανό; 51,4% - Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κράτσα 59,1% - Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μουτζούρης 51,1%. Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic, οι έξι από τις 7 περιφέρειες έχουν κριθεί, εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


20:05 Αθηναίων: Μπακογιάννης 65,2% - Θεσσαλονίκης: Ζέρβας 66,8% - Πατραίων: Πελετίδης 71,4% - Ηρακλείου: Λαμπρινός 51,3%
Πειραιώς: Μώραλης 57,6% - Λαρισαίων: Καλογιάννης 57,3%

20:03 ΧΑΡΤΗΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (Μέχρι στιγμής!)

20:02 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ

20:01 Επιβεβαίωση thesspress.gr - ΑΠΟΧΗ 51,82% (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 

20:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ 2019 - ΕΚΤΙΜΗΣΗ

19:53 Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την άλλη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει την απόφασή του να πάει σε πρόωρες εκλογές. Αυτό είπε μιλώντας στο Open ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Την άλλη Δευτέρα θα πάει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές τον Ιούλιο.

19:45 Αποτελέσματα δήμου Θεσσαλονίκης (Μέχρι στιγμής!)

19:42 Το thesspress.gr στον παλμό των εκλογών!

19:37 «Η ΝΔ θέλει τις ψήφους μας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον χώρο μας» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο Open λίγο αφού έκλεισαν οι κάλπες του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά. "Δεν θα χαρακτηρίσω ποτέ τον κ. Βενιζέλο βαρίδι», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Χαρακτήρισε «πολύ τιμητική» την πρόταση που του έγινε, σημειώνοντας ότι συμφωνεί με το σκεπτικό της απόφασης, καθώς είναι μια επιλογή που απευθύνεται στον κόσμο της κεντροαριστεράς που έφυγε από το ΚΙΝΑΛ.

19:32 Αποτελέσματα εκλογών 

19:25 Αποτελέσματα εκλογών

19:22 Αισιόδοξοι δηλώνουν στην οδό Πειραιώς εν όψει των αποτελεσμάτων του β’ γύρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαρχής αποφασίσει να δοθεί αμιγώς πολιτικός χαρακτήρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ θεωρούν μάλιστα ότι θα κατορθώσουν να περάσουν ακόμη και τον πολύ υψηλό πήχη που είχαν ήδη από το 2014, καθώς τότε οι υποψήφιοι της ΝΔ είχαν κερδίσει οκτώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

19:21 Προβάδισμα 9% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.Τα ποσοστά της ΝΔ αναμένεται να κυμανθούν από 31,5% έως 36,5% ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%

19:20 Τεράστιο προβάδισμα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα δίνει exit poll της εταιρίας interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας προηγείται με 67% ένατι 33% του Νίκου Ταχιάου!

19:10 Αποτελέσματα Δήμος Θεσσαλονίκης 

19:06 Πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα

19:03 Προβάδισμα Κωνσταντίνου Zέρβα στον δήμο Θεσσαλονίκης

(ΠΗΓΗ: INTERVIEW - ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

19:00 Απο λεπτό σε λεπτό, τα πρώτα αποτελέσματα.

18:50 Φωτογραφία του thesspress.gr από εκλογικό τμήμα στον δήμο Θερμαϊκού - Νικητής η... αποχή;

18:45 Το ειδησεογραφικό portal ''THESSPRESS.GR'' στον παλμό των εκλογών!

18:40 Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες. Mία έως μιάμιση ώρα αργότερα, η πρώτη ασφαλή εκτίμηση για τα τελικά αποτελέσματα.

18:35 «Στις εθνικές εκλογές ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια, ποιο πολιτικό σχέδιο και ποιο πολιτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί», τονίζει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη της στην "ΑΥΓΗ" της Κυριακής, σχολιάζοντας ότι εκείνοι που έχουν σπεύσει να προδικάσουν το αποτέλεσμα, που προβάρουν ήδη κυβερνητικά κοστούμια, αντιμετωπίζουν την εθνική κάλπη και τους πολίτες «με απίστευτη αλαζονεία».

18:30 Μειωμένη εμφανίζεται μέχρι και αυτή την ώρα (18:30) σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον δήμο Θερμαϊκού. Γιάννης Μαυρομάτης (Θερμαϊκός Νέα Πορεία - Γιάννης Μαυρομάτης / Δήμαρχος Για Όλους) και Γιώργος Τσαμασλής (Θερμαγικός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος), ''διασταυρώνουν τα ξίφη τους'' στη δεύτερη εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του νικητή. Στον προηγούμενο γύρο (Α' Κυριακή) προηγήθηκε ο Γιάννης Μαυρομάτης με ποσοστό 33,30% έναντι του Γιώργου Τσαμασλή με ποσοστό 29,13%.

18:29 Η Γιώτα Μπουμπούλη επρόκειτο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας (όπως και το 2015) του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση προ μηνός. Ωστόσο, την Κυριακή έκανε γνωστό πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο.

18:28 Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά γνωστοποιεί με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης. Ο κ. Λιντζέρης αποδίδει τον «εξοβελισμό» -όπως λέει χαρακτηριστικά- του Ευάγγελου Βενιζέλου στην «ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα» και κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά ότι μετατρέπει το ΚΙΝΑΛ σε ένα «ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα».

18:27 Στους δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού και Χερσονήσου οι πολίτες σπεύδουν από νωρίς το πρωί και χωρίς προβλήματα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

18:26 «Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε» δήλωσε, για τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Δημοτικό Σχολείο Βραχιάς.

18:25 Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη, στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον της πόλης, απηύθυνε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

 

ΠΗΓΕΣ: ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW) - OPEN TV - ΑΠΕ/ΜΠΕ & NEWSIT.GR

blog comments powered by Disqus
αρχή της σελίδας