26 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 09:37

Ημερίδα για το πρόγραμμα "αστικές βιώσιμες μεταφορές" στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος SUITS, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς (Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα, Καλαμαριά), ημερίδα με θέμα «Βιώσιμες αστικές εμπορευματικές μεταφορές: H αντιμετώπιση των προκλήσεών τους στην σύγχρονη εποχή, με την συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων εταίρων και την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SUITS για την αστική βιώσιμη κινητικότητα».

Στόχος της Ημερίδας είναι να τονίσει και να διαδώσει την οικονομική και κοινωνική ωφέλεια των πολιτών και κατά συνέπεια την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, μετά την μείωση των προβλημάτων που προκαλούν οι αστικές εμπορευματικές μεταφορές, με την εφαρμογή μέτρων αστικής βιώσιμης κινητικότητας. Η χρήση καινοτόμων εργαλείων και μέσων που θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος SUITS στοχεύουν στην λήψη των προαναφερθέντων μέτρων .

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με παρουσιάσεις οι εταίροι του Δήμου στο πρόγραμμα, Lever Development Consultants S.A., Sboing και Makios Logistics καθώς και το Ινστιτούτο Μεταφορών σαν εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα H2020 Novelog.
Η υιοθέτηση και χρήση οράματος για καθαρότερες και πιο βιώσιμες μεταφορές είναι επιτακτική ανάγκη στην σημερινή εποχή, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον των πόλεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σκοπός του SUITS είναι να ενισχυθούν οι τοπικές αρχές μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεων ως προς την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις σχεδιασμού της κινητικότητας και να μπορούν να υλοποιούν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις βιώσιμες και ολοκληρωμένες στρατηγικές, πολιτικές καθώς και τα μέτρα, τα οποία και εντάσσονται στο πλαίσιο ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr