21 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 19:00

Στην Κέρκυρα η αποστολή της "Διπλωματίας των Πόλεων" του δήμου Θεσσαλονίκης

Στο νησί τον Φαιάκων έφτασε σήμερα η αποστολή εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης, τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και φορέων του τουρισμού της πόλης, στο πλαίσιο της λεγόμενης "Διπλωματίας των Πόλεων". 

Όπως ανέφερε νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM", ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, πρόκειται για μια αποστολή "διπλωματίας εσωτερικού" όπου συμμετέχουν περισσότερα από 25 άτομα. "Πηγαίνουμε σε έναν προορισμό, για να κάνουμε ανταλλαγές τεχνογνωσίας. Από την πλευρά μας να μεταδώσουμε όσα έχουμε αποκομίσει από το εξωτερικό και όλες τις αποστολές που έχουμε πραγματοποιήσει. Πιστεύω όμως, ότι έχουμε να μάθουμε κι εμείς πολλά από έναν προορισμό, όπως η Κέρκυρα, γνωστό σε όλο τον κόσμο", ανέφερε ο κ.Πέγκας.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με το τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο. Έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επίσης, συναντήσεις φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού ενώ θα διεξαχθούν και τα λεγόμενα b2b επαγγελματικά ραντεβού.

Παρόμοιες αποστολές εντός Ελλάδας είχαν γίνει και στο παρελθόν στην Καστοριά, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα και στη Βέροια.

"Η σύνδεσή μας μέσω της Εγνατίας Οδού διευκολύνει τις συνεργασίες, όπως έγινε και στο παρελθόν με τα Ιωάννινα και είχε θετικά αποτελέσματα τόσο για την πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίοι έκαναν κι εκείνοι τη δίκη τους "Διπλωματία των Πόλεων", όσο και για τη Θεσσαλονίκη, λόγω των συμπράξεων που κάναμε για συγκεκριμένες αγορές, όπως του Ισραήλ και της Τουρκίας", σημείωσε κ. Πέγκας.

Ως επόμενη διπλωματία εσωτερικού εξετάζεται η πόλη των Τρικάλων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο. Το Μάρτιο ωστόσο, έχει προγραμματιστεί το ταξίδι της Διπλωματίας των Πόλεων για την Μάλτα, καθώς "ανοίγουν αεροπορικά δρομολόγια που θα συνδέσουν απευθείας τη Θεσσαλονίκη με την Βαλέτα". "Το ίδιο συμβαίνει και με το Δουβλίνο, για αυτό σχεδιάζουμε να είναι ο επόμενος προορισμός μετά τη Μάλτα. Όλα αυτά, ωστόσο εξαρτώνται και από τη βούληση του δημοτικού συμβουλίου, όπου δεν είναι πάντα εύκολο να περνάνε τα θέματα", επεσήμανε ο κ.Πέγκας και πρόσθεσε: "Θεωρώ όμως ότι δεν θα έχουμε εμπόδια και θα μπορέσουμε ως το τέλος της θητείας να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να μην σταματήσει αυτή η ομαδική πρωτοβουλία, που την έχουν αγκαλιάσει όχι μόνο οι επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και όλη η πόλη", πρόσθεσε ο κ.Πέγκας.

Υπενθυμιζεται, ότι η αποστολή στη Μάλτα θα είναι ουσιαστικά η 20η αποστολή της "Διπλωματίας των Πόλεων" που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιδημαρχίας Τουρισμού και έχει ως στόχο την προβολή και ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού, εκπαιδευτικού, ιατρικού, γαστρονομικού και επιχειρηματικού προορισμού. Στην αποστολή συμμετέχουν, με δικά τους έξοδα, όσοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες το επιθυμούν, από τον χώρο του τουρισμού και όχι μόνο.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]