15 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019 15:14

Κ. Μακεδονία: Συνεχίζονται οι αποχιονισμοί και οι ρίψεις αλατιού

Συνεχίζονται οι αποχιονισμοί και οι ρίψεις αλατιού στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης.

«Μόλις περάσαμε την περιφερειακή, τον δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων και τον δρόμο του αεροδρομίου, ενώ καθαρά είναι και όλα τα δίκτυα που οδηγούν στις μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε.

Για δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM». «Επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες. Κρατάμε τα δίκτυα ανοιχτά, όμως η χιονόπτωση θα συνεχιστεί. Κάθε μέρα ρίχνουμε 100 τόνους αλάτι« είπε.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε από την πλευρά της ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, η σφοδρή χιονόπτωση θα σταματήσει μέχρι αργά το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πέφτει χιονόνερο. Η ίδια σχολίασε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία στις μετακινήσεις σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια εργάσιμη μέρα, άρα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους. Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου μέχρι στιγμής τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται, ενώ η αντιπεριφέρεια ανταποκρίθηκε στην έκκληση του σταθμού των ΚΤΕΛ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση καθαρισμών ώστε να μπορούν να κινούνται κανονικά τα λεωφορεία.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζητήθηκε η συνδρομή με εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να ανοίξουν δρόμοι από τα χιόνια, προκειμένου κτηνοτρόφοι της περιοχής να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr