11 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 14:11

Θεσσαλονίκη: Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φοιτητές καθάρισαν εκ νέου την αναθηματική πλάκα υπέρ των μαχητών του ΕΛΑΣ

Το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό έστειλαν σήμερα μέλη της Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλονίκης και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών της χώρας, που σε μια συμβολική κίνηση "καθάρισαν" εκ νέου την πρόσφατα βεβηλωθείσα αναθηματική πλάκα στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 1944 απελευθέρωσαν την πόλη από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Προ ημερών άγνωστοι έβαψαν με σπρέι την αναθηματική πλάκα και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης την αποκατέστησαν άμεσα, κρίθηκε απαραίτητη η σημερινή συμβολική κίνηση "καθαρισμού", προκειμένου "και εμείς με τη σειρά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και τον ελληνικό λαό ενάντια στον φασισμό και τις βεβηλώσεις κάθε είδους", όπως είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας 'Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Κώστας Σαπρανίδης.

"Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις βεβηλώσεις είναι η εφεδρεία του συστήματος για να μπορεί να καταπολεμά το λαϊκό κίνημα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπρανίδης, προσθέτοντας: "δυστυχώς η νεολαία δεν έχει τη σωστή πληροφόρηση για τα πραγματικά γεγονότα και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τους την διδάξουμε".

Όπως είπε, "οι νέοι δεν ξέρουν την ιστορία και τα γεγονότα. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι χρειάστηκαν 70 χρόνια για να τοποθετηθεί αυτή η πλακέτα προς τιμήν των Ελλήνων που πολέμησαν και ελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη;".

Ο φοιτητής αρχιτεκτονικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών αρχιτεκτονικής, Λευτέρης Στεργίου, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, επισήμανε ότι "ο πατριωτισμός σήμερα δεν είναι να σπέρνουμε το μίσος μεταξύ των λαών, αλλά η παλικαρίσια στάση των παππούδων μας που πολέμησαν, προκειμένου ο λαός σήμερα να πατά στα πόδια του".

"Καταδικάζουμε τον φασισμό και τις ενέργειες βεβήλωσης ιστορικών μνημείων. Μας προκαλούν οργή τέτοιου είδους κινήσεις και εμείς του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, παλεύουμε για να απομονωθούν οι αντιδραστικές ιδέες που γεννά το σάπιο σύστημα που ζούμε" υπογράμμισε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεργίου επισήμανε ότι "η νεολαία σήμερα δυστυχώς δεν διδάσκεται την ιστορία όπως πραγματικά συνέβη, τόσο στο δημοτικό, όσο και στο πανεπιστήμιο. Τα βιβλία της ιστορίας δεν διδάσκουν τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, αλλά διαχέουν λαθεμένες πληροφορίες ότι οι Άγγλοι και άλλες μεγάλες δυνάμεις μας απελευθέρωσαν".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr