05 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 21:00

Θεσσαλονίκη: Μ' έναν οδηγό αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα εφοδιαστούν 265.000 νοικοκυριά και καταστήματα

Μ' έναν οδηγό που περιέχει χρήσιμες πληροφορίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ο σεισμός, οι χιονοπτώσεις, οι πλημμύρες,

 οι καύσωνες και οι δασικές πυρκαγιές, σχεδιάζει να "εφοδιάσει" το κάθε διαμέρισμα και την κάθε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης ο κεντρικός δήμος.

Στόχος είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες τι να πράξουν και πώς να προστατευτούν οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους από φαινόμενα έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, αυτό το διάστημα αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης προκειμένου να τυπωθούν 280.000 φυλλάδια, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν πόρτα – πόρτα σε νοικοκυριά και καταστήματα της πόλης.

"Οι έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις στην πόλη μας, αλλά και οι πρόσφατες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι Αττικής, μας αφύπνισαν εκ νέου, ώστε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια περιορισμού των συνεπειών παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον" ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Ψαρράς.

Οι οδηγίες αυτοπροστασίας προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ στον πολυσέλιδο οδηγό υπάρχουν χάρτες με τα σημεία καταφυγής και τους χώρους καταυλισμού ανά δημοτική κοινότητα και χρήσιμα τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά "η ΕΥΑΘ μας ενημέρωσε πως τα ρολόγια του νερού σε σπίτια και καταστήματα του κεντρικού δήμου ανέρχονται σε 265.000. Στόχος μας είναι να βγάλουμε τόσους οδηγούς, ώστε να τους μοιράσουμε σε όλους και να έχουμε επιπλέον 15.0000 στο δημαρχείο. Θα πρέπει ο κάθε πολίτης να ρίξει μια ματιά στον οδηγό και να καταστρώσει το δικό του σχέδιο. Να ξέρουν όλα τα μέλη της οικογένειας πού θα βρεθούν, για παράδειγμα, σε περίπτωση σεισμού, που πιθανότατα δεν θα λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα".

Από τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές και εκτυπωμένοι οδηγοί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και στον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια.

Παράλληλα, οι οδηγίες αυτοπροστασίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας οργανώνει κάθε εβδομάδα θεματικές συναντήσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, με ελεύθερη είσοδο και στόχο την ενημέρωση των δημοτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο, ενώ θα ακολουθήσουν στις 21 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας και στις 28 του μήνα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]