24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 20:00

Εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την 28η Οκτωβρίου και τον Άγιο Δημήτριο

H ελευθερία των Ελλήνων ήταν διαχρονική και μοναδική υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γεώργιος Κοντογιώργης, μιλώντας στην πανηγυρική εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την 28η Οκτωβρίου και τον Άγιο Δημήτριο.

Ο κ. Κοντογιώργης ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα "Η ελευθερία στον αξιακό χάρτη του ελληνισμού", σημείωσε ότι οι Έλληνες πρώτοι εισήγαγαν στον αξιακό τους χάρτη την ελευθερία, αποτίναξαν τη δεσποτεία και συγκροτήθηκαν ανθρωποκεντρικά.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι και την επανάσταση του 1821 η αντίληψη των Ελλήνων για την εθνική ελευθερία διερχόταν από την ελευθερία των πόλεων. "Ο ελληνισμός συγκροτήθηκε ως έθνος γιατί αποτέλεσε σύνολο κοινωνιών εν ελευθερία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Κοντογιώργης επισήμανε ότι ο αναστοχασμός της ελευθερίας αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση του ελληνισμού και την αλλαγή σχέσης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής, προκειμένου η πολιτική τάξη να πολιτεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις εθνικές προτεραιότητες.

Ο Γεώργιος Κοντογιώργης ανακηρύχθηκε αντεπιστέλλων μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της Εταιρείας Βασίλειος Πάππας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γεώργιος Κοντογιώργης είναι καταξιωμένος επιστήμονας με περγαμηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]