27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 23:00

Η κοινωνία μας αλλάζει, πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος διδασκαλίας, τόνισε σε μήνυμά του ο Επίτροπος της Ε.Ε. Κάρλος Μοέντας

«Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε βιώσει μια καταπληκτική ανάπτυξη της τεχνολογίας, άρα θα είναι ωραίο αυτή η καινοτομία να διαχυθεί και στην εκπαίδευση» τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του,

 ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, Κάρλος Μοέντας ,σε σεμινέριο του European Ideas Network (EIN) που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο. Δε μπορούμε να τη σπαταλήσουμε. Η κοινωνία μας αλλάζει, ο τρόπος διδασκαλίας πρέπει να αλλάξει μαζί με αυτήν» τόνισε ο κ. Μοέντας.

«Η εκπαίδευση πρέπει μάθει να συνδυάζει το φυσικό με το ψηφιακό, πρόκειται για την πρώτη γενιά των digital natives» συνέχισε ο ευρωπαίος επίτροπος, επικαλούμενος διεθνή στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με τα οποία, «το 65% των παιδιών που εισέρχονται σήμερα στο σχολείο, θα εργάζονται στο μέλλον σε επαγγέλματα που ακόμη δεν υπάρχουν».

Ο Ε. Επίτροπος υπογράμμισε ότι σήμερα είναι αναγκαίο οι νέοι και οι διδασκόμενοι να αναπτύσσουν τις ψηφιακές δεξιότητες και πρόσθεσε: «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τον πειραματισμό και όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, ώστε οι μαθητές να μάθουν πώς να αλληλεπιδρούν, στην πράξη, με τις νέες τεχνολογίες».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ευχαρίστησε τη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr