19 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 15:15

3ο Reworks Agora: Blockchain - Πρωτοβουλίες για τη Δημοκρατία

Το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service  του ACT – American College of Thessaloniki  συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και δράσεων για τη συμμετοχή και ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά. Η φετινή επετειακή χρονιά του Dukakis Center εγκαινιάζεται με την παρουσία του στο 3ο Reworks Agora, την επιτυχημένη διεθνή συνάντηση σκέψης και ιδεών στη Θεσσαλονίκη, που έχει τη μορφή ενός μονοήμερου διαθεματικού και πολυδύναμου forum.  

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) ομιλητές από όλον τον κόσμο συζητούν θέματα όπως η συμμετοχική κοινωνία, ο πολιτιστικός ακτιβισμός, η πολιτιστική επιχειρηματικότητα και η τεχνική νοημοσύνη στη μουσική βιομηχανία.
Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενείται εκείνη την ημέρα και η ομιλία της Dr. Victoria Alsina, στις 17:00, με την ευγενική χορηγία του Dukakis Center του ACT και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ομιλήτρια θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες δίνουν την ευκαιρία σε δημόσιους θεσμούς να διδαχθούν από ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαβούλευσης, ανοιχτές πρωτοβουλίες καινοτομίας μέχρι την κρυπτογράφηση, την τεχνολογία του blockchain και τοπικά cryptocurrencies.

Τη συζήτηση συντονίζει η  Αφροδίτη Μπουϊκίδη, σύμβουλος στο Γραφείο Ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης για το το διεθνές πρόγραμμα ''100 Resilient Cities''.

Info
“Blockchain: Πρωτοβουλίες για τη Δημοκρατία”
Dr. Victoria Alsina, Harvard-NYU Professor/Democracy activist
Reworks Agora
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, 17:00 – 17:45
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  (Μ2)

με την ευγενική υποστήριξη του Dukakis Center του ACT
και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Λίγα λόγια για τη Dr. Victoria Alsina 

Η Victoria Alsina είναι υπότροφος του Ash Center for Democratic Governance and Innovation στο Harvard Kennedy School και Research Professor στο Technology, Culture, and Society Department του New York University, στο Tandon School of Engineering, όπου διευθύνει την πρωτοβουλία Crowdlaw στο εργαστήριο για θέματα διακυβέρνηση (GovLab). Έχει συνεργαστεί και συμβουλεύσει κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικά ινστιτούτα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, για θέματα μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, συμμετοχικής διακυβέρνησης και καινοτομίας σε δημοκρατικές διεργασίες.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr