20 Νοέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 11:40

Τέλη Δεκεμβρίου οι προτάσεις της επιτροπής διερεύνησης πυρκαγιών

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου της, παρουσίασε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, η ανεξάρτητη επιτροπή για τη διερεύνηση και ανάλυση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή, ο καθηγητής Γιόχαν Τζορτζ Γκολντάμερ σύστησε στον κ. Τζανακόπουλο τα μέλη της επιτροπής, υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της και τον ενημέρωσε ότι οι εργασίες της θα στηριχθούν στην ανάλυση δεδομένων που αφορούν την διαχρονική εξέλιξη του προβλήματος των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και στη διεθνή επιστημονική γνώση και εμπειρία.

Επιπλέον, η επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεργαστεί με ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους επιχειρησιακών φορέων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με το αντικείμενο της διαχείρισης των πυρκαγιών, ώστε να καταγράψει τις απόψεις και να μελετήσει τις προτάσεις τους.

Τα αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν σε έκθεση η οποία θα συζητηθεί σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να οριστικοποιηθούν οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr