23 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 21:30

Μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Την "πολύ σημαντική θέση της Θεσσαλονίκης, τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά" επισήμανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (World Hellenic Interparliamentary Association), Πίτερ Κατσαμπάνης, στη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ), ενώ μέλη της Ένωσης ζήτησαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ανάπτυξη της περιοχής.

 Στην ΄Ενωση μετέχουν ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού, ενώ μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην επίσκεψη του ΕΒΕΘ, εκτός από τον κ.Κατσαμπάνη, περιλαμβάνονταν οι Λου Ραπτάκης, Τζέρι Σκλαβούνος, Στέφαν Πάπας, Τζορτζ Μιχαλάκης και Σωτήρης Δελής, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Γιάννη Μασούτη και τον πρώτο αντιπρόεδρο, Μανώλη Βλαχογιάννη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Κατσαμπάνης ανέφερε πως κατά τη γνώμη των μελών της Ένωσης το βασικότερο πρόβλημα (για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα), πέραν της έλλειψης κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων και της υψηλής φορολογίας και γραφειοκρατίας, είναι η αβεβαιότητα που εμποδίζει την εγχώρια τραπεζική αγορά να αναπτυχθεί και να χρηματοδοτήσει τον ιδιωτικό τομέα. Για τους ομογενείς βουλευτές σημαντικός είναι ο κλάδος της ενέργειας και οι επενδύσεις παγίων στην μεταποίηση και στα logistics, ενώ τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο και η θέση της στον παγκόσμιο χάρτη.

Ο κ.Μασούτης αφού καλωσόρισε τους ομογενείς βουλευτές και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους στο ΕΒΕΘ, τόνισε ότι η χώρα μπορεί να είναι «πληγωμένη» από την ύφεση, αλλά αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον δρόμο προς μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού μπορούν να υπολογίζουν στην γόνιμη συνεργασία του ΕΒΕΘ μαζί τους.

Ο κ.Βλαχογιάννης από την πλευρά του, επισήμανε ότι η κρίση άφησε σημάδια και χρειάζονται επενδύσεις για να μπει ξανά σε ανάπτυξη η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητα τα επενδυτικά σχέδια στο επίπεδο των logistics, των λιμενικών υποδομών (όπως αυτές που υλοποιούνται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης) και των παρεμβάσεων στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τις προηγούμενες ημέρες, μέλη της Ενωσης επισκέφτηκαν και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας EDIL HELLAS στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, ζητώντας ενημέρωση για θέματα που αφορούν το επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικότερα στους τομείς του φυσικού αερίου και της ενέργειας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr