21 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 19:45

ΕΛΠΕ: Σαρανταοκτάωρη απεργία των εργαζομένων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων προχωρούν από αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον όμιλο, οι οποίοι εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο προσφυγών στα ελληνικά και το ευρωπαϊκό δικαστήριο, κατά της διαδικασίας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, Παναγιώτης Οφθαλμίδης, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία και το Σάββατο θα ακολουθήσει 24ωρη. Οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ποσοστού του Δημοσίου που είναι 35% και υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει επιπτώσεις στον παρεμβατικό, όπως ανέφεραν, ρόλο των ΕΛΠΕ στην εγχώρια αγορά, στην ασφάλεια εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και στην συμμετοχή τους στις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Επικαλούμενοι επαφές με παράγοντες που εμπλέκονται στην διαδικασία, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι πιθανολογείται η είσοδος νέων εταιρειών από τον κλάδο της διύλισης στα σχήματα που διεκδικούν τα ΕΛΠΕ, καθώς και ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία, μπορεί να ενεργοποιηθεί το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών μέσω χρηματιστηρίου.

Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου, Κων /νος Τοκατλίδης, υποστήριξε ότι η διαδικασία που επελέγη δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα των μετόχων, των εργαζομένων και της κοινωνίας. Εκτός από τα δικαστήρια, εξετάζονται πρόσφυγες και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]