24 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 12:40

Τέλος οι ...μόνιμες ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες της Χαλκιδικής

Η … συνήθεια των  λουόμενων να αφήνουν  ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες της Χαλκιδικής προκάλεσε παράπονα και καταγγελίες...Σύμφωνα με τον Δήμο Σιθωνίας αλλά και τη δημοτική κοινότητα Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, η τακτική αυτή είναι παράνομη και αυτά τα αντικείμενα θα ξηλώνονται άμεσα, σύμφωνα με το νόμο.


''Επειδή θεωρούνται εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου δεν πρέπει να παραμένουν στις παραλίες, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απομακρύνονται", αναφέρει σε ανακοίνωσή του o Δήμος Σιθωνίας.

Αντίστοιχα  η δημοτική κοινότητα Νέου Μαρμαρά αναφέρει  «Σας γνωρίζουμε ότι και φέτος το καλοκαίρι γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών από πολίτες, ότι σε διάφορες ακτές τοποθετούνται μόνιμα στον αιγιαλό ομπρέλες και σκιάδια διαφόρων μορφών και καθίσματα και ξαπλώστρες, τα οποία κάποιοι τα χρησιμοποιούν ορισμένες ώρες της ημέρας και στη συνέχεια αποχωρούν αφήνοντάς τα εκεί. Μάλιστα συνήθως τα κλειδώνουν με αλυσίδα και λουκέτο για να μην κλαπούν και επανέρχονται για να τα χρησιμοποιήσουν όποτε τους βολεύει.

Τα εν λόγω αντικείμενα τοποθετούνται κυρίως από περίοικους και για όλη την περίοδο του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα όποιος άλλος προσέρχεται για να κολυμπήσει στη θάλασσα να μην βρίσκει χώρο να τοποθετήσει τη δική του ομπρέλα, ιδίως στις ακτές που υπάρχουν και νόμιμες παραχωρήσεις τμημάτων του αιγιαλού σε παρακείμενες επιχειρήσεις για απλή χρήση (τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών). Σύμφωνα με την ΚΥΑ(11-05-2017) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 οι Δήμοι νομιμοποιούνται να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα κλειδωμένες ή όχι, χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρώντας τις εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών.

Κατόπιν τούτου σε απροειδοποίητη ημέρα και ώρα συνεργείο της Δ.Κ Νέου Μαρμαρά θα προβεί στην απομάκρυνση των παραπάνω αντικειμένων».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr