27 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 06 Ιούλιος 2018 14:52

Βήμα στους νέους της Θεσσαλονίκης θέλει να δώσει ο Μπουτάρης

Βήμα στους νέους ανθρώπους επιθυμεί να δώσει η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, πιστεύοντας πως από τη νέα γενιά εξαρτάται το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, "τρέχουν" εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ στα τέλη του χρόνου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο νέων του κεντρικού δήμου.

"Όσο μεγαλύτερο βήμα δώσουμε στους νέους, τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα. Η Ελλάδα γεροντοκρατείται. Εάν όμως δώσουμε βήμα στη νεολαία για εκδηλώσεις και συμμετοχή στα κοινά τότε θα βελτιωθεί η κοινωνία", δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή το πρόγραμμα και τις δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Ο κ.Μπουτάρης, πλαισιωμένους από φοιτητές και την πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου, πρόσθεσε πως "οι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι. Μην κοιτάτε τους χούλιγκαν, αυτούς που πάνε στο γήπεδο και στους μακεδονομάχους. Γιατί ξεσπάνε οι νέοι; Είναι η καταπίεση που νιώθουν. Εάν σε αυτή την καταπίεση δώσουμε διέξοδο τότε τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Σε μια προσπάθεια να συμμετέχουν οι νέοι άνθρωποι στα κοινά της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ένα νέο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο νέων, που θα αποτελείται από 49 τακτικά μέλη, θα εκλέξει δικό του προεδρείο και θα ασχολείται με θέματα που αφορούν την πόλη.

Θα δίνει τη δυνατότητα σε νέους και παιδιά, από 15 – 30 ετών, να γίνουν ενεργοί πολίτες, καθώς οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα θα παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου. Η πρώτη συνεδρίαση των νέων έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, καθώς μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είναι σε εξέλιξη οι αιτήσεις συμμετοχής.

Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης έγινε παρουσίαση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ που εξυπηρετούν συνολικά 700 παιδιά, του Κέντρου Νεολαίας, του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού Νέων αλλά και των Δικτύων Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

"Η ΚΕΔΗΘ έχει αναλάβει το κομμάτι των παιδιών και των νέων από ηλικίες 5 – 12 και 15 – 30 ετών", είπε η κ.Πασχαλίδου, προσθέτοντας η Θεσσαλονίκη διαθέτει μεγάλο αριθμό φοιτητών, καθώς εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 150.000, γεγονός που σημαίνει ότι "η νεολαία δίνει μεγάλη αξία στη Θεσσαλονίκη".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr