27 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 19:15

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τις δράσεις οικονομικής διπλωματίας

«Η 21η Αυγούστου δεν θα είναι παράδεισος αν δεν ακολουθηθεί μια πορεία στην πραγματικότητα» επισήμανε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΔΟΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπράχος, 

αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ο κ. Μπράχος, από το βήμα εκδήλωσης, με θέμα: «Δράσεις Οικονομικής Διπλωματίας 2017-2018», που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ,)επισήμανε ότι το παραδοσιακό αναπτυξιακό μοντέλο, στο οποίο στηρίχτηκε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν αυτό που την οδήγησε στα μνημόνια και στην κρίση, χαρακτήρισε εθνική την προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης είπε: «στηριζόμαστε σε εσάς για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα που δεν θα είναι καταναλωτική και παρασιτική».

Ο κ. Μπράχος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος με τη γείτονα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, σε βάθος χρόνου, θα επιβεβαιωθεί η σημασία της προσπάθειας, για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία –όπως είπε– υποστηρίζεται από κυβερνήσεις ξένων χωρών και διεθνείς οργανισμούς.

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, σε θέματα επενδύσεων και χαρακτήρισε σημαντικό το ελληνορωσικό επενδυτικό φόρουμ, που θα διοργανωθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην πόλη, καθώς και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην προσεχή ΔΕΘ, ως τιμώμενη χώρα. «Για να πετύχουμε περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών είμαστε βοηθοί των αιτημάτων των επιχειρήσεών σας» είπε ο κ. Μπράχος, ενώ αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που προσφέρουν στους εξαγωγείς οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω των πρεσβειών του εξωτερικού.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, από τον σύμβουλο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Χαλεπίδη.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr