21 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 09:12

Ενισχύεται σημαντικά με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική απο τις 15 Ιουνίου.

Ενισχύεται σημαντικά με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική απο τις 15 Ιουνίου. Στόχος είναι να βγαίνουν 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, δηλώνει η Διευθύντρια 2ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κα. Αγγελική Τσιούπα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα καλεί τους δήμους να βοηθήσουν με την παροχή καταλυμάτων για τους διασώστες.

“Όπως και τις προηγούμενες χρονιές προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τον τομέα που λέγεται Χαλκιδική, όλες τις βάσεις μας μετακινώντας κάποιους διασώστες είτε με μακρύτερες μετακινήσεις των δύο μηνών διασωστών που κυρίως έχουν σπίτια στη Χαλκιδική, μετακινούνται απο Αθήνα ή απο οπουδήποτε αλλού”, ανέφερε η κα. Τσιούπα.

“Απο τις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η μετακίνηση των διασωστών, βγάζουμε 3-4 ασθενοφόρα σε όλη τη Χαλκιδική και στόχος μας είναι να σιγουρέψουμε τα 4 και να πάμε σε 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βαση. Ηδη θα αρχίσουν να φθάνουν οι πρώτοι διασώστες απο τις 15 και μετά. Στόχος μας είναι αυτά τα 5 ασθενοφόρα με νύχια και με δόντια να τα βγάλουμε στη Χαλκιδική”, σημείωσε.

Η κα. Τσιούπα κάλεσε και τους δήμους να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

“Και η τοπική κοινωνία μέσω των δημοτικών αρχών μπορεί να βοηθήσει είτε προσφέροντας καταλύματα στους διασώστες, αυτό θα ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια.

Kαι επίσης ο νόμος Κουρουμπλή, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχύσουν τις δομές υγείας,  π.χ. με πρόσληψη προσωπικού σε Κέντρα Υγείας.  Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαν σε τέτοιες περιοχές με τόσο κόσμο θα έπρεπε να το δεί λίγο η δημοτική αρχή και να το ψάξει. Επίσης έχει επικαιροποιηθεί ενός νόμου, πρόσφατα, που δίνει τη δυνατότητα ανοίγει το δρόμο για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού απο φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας,  αυτό όμως θα γίνει απο του χρόνου που θα είμαστε πολύ πιό έτοιμοι.”, κατέληξε η κα. Τσιούπα.

Το ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας παρεμβαίνει στο θέμα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας και ζητά λύσεις απο τους αρμοδίους.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr