23 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 11:00

Κήπος Σεμινάρια : Εργαστήριο δημιουργικής ζωγραφικής για παιδιά 8-12 ετών

Ο Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει :

Εργαστήριο δημιουργικής ζωγραφικής για παιδιά 8-12 ετών
Εισηγήτρια: Μαρία Κωνσταντούδη
πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου την Παρασκευή 8 Iουνίου

«Μου πήρε πολλά χρόνια… Χρειάστηκε να γεράσω, για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί» είπε ο Πάμπλο Πικάσο και άνοιξε την πόρτα της ελευθερίας και του πειραματισμού για κάθε «μικρό» και «μεγάλο» καλλιτέχνη, για να εξερευνήσει τα όρια της δημιουργικότητάς του!
Στο εργαστήρι που διοργανώνει ο ΚΗΠΟΣ τον Ιούνιο, τα μαθήματα ζωγραφικής που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 18:00-19:30, είναι ειδικά φτιαγμένα για παιδιά δημοτικού και συνδυάζουν τη Ζωγραφική με επιλεγμένες ενότητες της Ιστορίας της Τέχνης.

Στόχος είναι να ανακαλύψουν τον πλούτο της εικαστικής γλώσσας μέσα από τη ζωγραφική. Να εξοικειωθούν με την ιστορία της τέχνης μελετώντας το ύφος, τις τεχνικές και έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Να  δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, με έναν πιο ελεύθερο τρόπο, που ταιριάζει στην ηλικία τους.
Είναι μια διαδικασία που προσφέρει στους μικρούς καλλιτέχνες τα εφόδια και τις τεχνικές γνώσεις για να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, και να αναπτύξουν την καλαισθησία τους περνώντας καλά!

Ζωγραφική για παιδιά 8-12 ετών
Έναρξη: 08/06/2018
Λήξη:     29/06/2018

Εισηγήτρια: Μαρία Κωνσταντούδη
Γεννήθηκε στη Βέροια και εργάστηκε στο παρελθόν στην Galleria 360 Arte contemporanea  στη Φλωρεντία, Ιταλία.  Από το 2015  ζει στη Θεσσαλονίκη και απασχολείται με τη ζωγραφική.
Με σπουδές στον Πολιτισμό, τη Ζωγραφική, το Ψηφιδωτό και τη Φωτογραφία και επιμόρφωση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Τελόγλειο Μουσείο και στο Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Συμμετείχε σε σεμινάρια σχετικά με τον Πολιτισμό και τη Μουσειολογία στο Α.Π.Θ και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18:00-19:30 για το μήνα Ιούνιο και το συνολικό του κόστος θα είναι 40 ευρώ.
Η πρώτη συνάντηση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Iουνίου 2018.

Απαραίτητα υλικά:
Το κάθε  παιδί καλείται να φέρει ένα μεγάλο μπλοκ ακουαρέλας, μολύβι, σβήστρα, χάρακα,  ένα κουτί  λαδοπαστέλ, τέμπερες ή νερομπογιές, πινέλα (μικρό, μεσαίο, μεγάλο),πλαστικό ποτηράκι.

Στο εργαστήρι ζωγραφικης του ΚΗΠΟΥ τα παιδιά θα περάσουν ώρες χαράς, δημιουργίας και έκφρασης!

Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος Σεμινάρια,
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr