17 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 10:00

Μυτιλήνη: Αρχιφύλακας σε κύκλωμα διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών

Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μυτιλήνη εμπλέκεται σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων, διευκολύνοντας με το αζημίωτο τη μετακίνηση παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με τη διαδικασία του αυτόφωρου δύο Καμερουνέζοι αιτούντες άσυλο και ο αστυνομικός, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε κύκλωμα πλαστότητας εγγράφων και διευκόλυνσης μετακίνησης αλλοδαπών.

Οι δύο υπήκοοι Καμερούν συμμετείχαν σε κύκλωμα που εφοδίαζε αλλοδαπούς που ζητούσαν άσυλο, με πλαστά έγγραφα που έρχονταν από την Αθήνα. Σκοπός τους ήταν η διευκόλυνση της αναχώρησής τους από τη Λέσβο, αφού τα πλαστά έγγραφα αφορούσαν τη δυνατότητα μετακίνησής τους χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος, διευκόλυνε στο αεροδρόμιο, όπου υπηρετούσε, την αναχώρηση των αλλοδαπών προς την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του αστυνομικού κινήθηκε η διοικητική διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr