Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 21:46

Σήμερα το λεωφορείο έστριψε, Γραμμή 23 Ανω Πόλη

ΟΑΣΘ, Γραμμή 23, Ανω Πόλη, στάση Αναστροφή. Πλήθος κατοίκων περίμενε σήμερα τη γραμμή 23 του ΟΑΣΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της στάσης όπου το λεωφορείο κάνει αναστροφή, στην οδό Παλαμήδου, στην Πορτάρα, εκεί που βρίσκεται η ταβέρνα Μακεδονικός (ή το καφενείο Ολυμπος για τους παλαιότερους). 

Το λεωφορείο έστριψε από τη Μονή Βλατάδων και συνέχισε τη διαδρομή που κάνει εδώ και δεκαετίες εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό κατοίκων και όχι καμιά δεκαριά.

Η στάση αυτή δεν εξυπηρετεί μόνο τα γύρω σπίτια αλλά και την περιοχή που κατηφορίζει από την οδό Παλαμήδου προς την οδό Μπουμπολίνας σχεδόν μέχρι την οδό Θεοφίλου και την περιοχή μέσα από την Πορτάρα που οδηγεί προς Συκιές αλλά σε μεγάλη απόσταση (και μεγάλη ανηφόρα!) μέχρι τον κεντρικό δρόμο από όπου διέρχεται η γραμμή των Συκεών. Δεδομένου ότι δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι αλλά πολύ περισσότεροι οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται, ας θυμηθούμε ότι δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο και τα μαγαζιά είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε αυτό το τμήμα της Ανω Πόλης.

Ταξί δεν περνάνε έτσι τυχαία όπως στην Τσιμισκή. Ας ελπίσουμε ότι θα ματαιωθεί το σχέδιο του ΟΑΣΘ για την κατάργηση αυτής της στάσης που καλύπτει ανάγκες από τη δεκαετία του 50. Διαφορετικά επιστρέφουμε στην εποχή της Κατοχής όταν, όπως διηγιόταν ο παππούς μου, περπατούσαν κοντά δύο χιλιόμετρα μέχρι να συναντήσουν φως σε κολώνα της ΔΕΗ.

https://www.facebook.com/groups/7697278471/permalink/10155744777678472/

 

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας