18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 19:15

Την άνοιξη του 2018 παραδίδεται το Πολύκαστρο - Ειδομένη με ηλεκτροκίνηση

Μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να είναι έτοιμη και να παραδοθεί όλη η δομή του κοινού εταιρικού σχήματος Ελλάδας και Βουλγαρίας από την Task Force, που δημιουργήθηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών για τη σιδηροδρομική Εγνατία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας.

«Έχουμε δηλαδή την ίδρυση μια διακρατικής εταιρείας που θα αναλάβει την υλοποίηση, αλλά και τη διαχείριση της συγκεκριμένης γραμμής», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι το προαναφερόμενο, πρώτο βήμα για τη σιδηροδρομική Εγνατία, έγινε προχθές στην Καβάλα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την επιτάχυνση της κατασκευής της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», που υπεγράφη στην Καβάλα μεταξύ των υπουργών Μεταφορών των δύο χωρών και με την παρουσία των πρωθυπουργών, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούρδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον ΟΑΣΘ, υπενθύμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι μια συμφωνία, για την οποία η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις τεχνικές διαπραγματεύσεις πριν από έναν χρόνο και αφορά το τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς-Βάρνα και Ρούσες, στον Δούναβη.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr