16 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 21:48

Το ΕΚΘ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί σε συγκέντρωση

Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) για να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 10:30 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, "η κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ' ένα 4ο μνημόνιο. Αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο που υπέγραψε, τώρα έρχεται με ένα ακόμα μνημόνιο να αποδομήσει την Κοινωνία και να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων".

Τα μέλη του ΕΚΘ λένε όχι:

- "στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
- στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές".

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr