24 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 18:24

ΕΚΘ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ

Τη στήριξή του στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ενώ παράλληλα καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, χαρακτηρίζοντάς τες απαράδεκτες.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Επιπλέον, ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΚΘ:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη και την επαίσχυντη επίθεση που εξαπέλυσε απέναντι στους απλήρωτους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σπίρτζης από τη μια πλευρά δείχνει να τα έχει εντελώς χαμένα... και από την άλλη απόλυτα προσχεδιασμένα. Ενώ με δηλώσεις του παραδέχεται πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, την ίδια ώρα λέει πως δεν πρέπει να απεργήσουν. Παράλληλα, ενώ δίνει στους φορείς της Θεσσαλονίκης το προσχέδιο για τον ΟΑΣΘ -που από τους ίδιους έχει χαρακτηριστεί ως "πρόχειρο και ασαφές"- καταθέτει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο για τον Οργανισμό, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αρχίζει επιτέλους να ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός του Υπουργού για το μέλλον του ΟΑΣΘ που είναι να οδηγηθεί σε εκκαθάριση με όποιο κόστος, να περάσει δηλαδή υπό δημόσιο έλεγχο και από εκεί να καταλήξει σε κάποιον εκλεκτό, με το Δημόσιο ξεπούλημα να συνεχίζεται.

Η συνολική στάση του Υπουργού απέναντι στο ζήτημα του ΟΑΣΘ προκαλεί ερωτήματα όλο αυτό το διάστημα καθώς έχει επιλέξει να συζητάει με όλους τους φορείς για το θέμα και την ίδια ώρα αρνείται πεισματικά όλους αυτούς τους μήνες να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός της αριστερής Κυβέρνησης προχώρησε σήμερα σε μια επικίνδυνη και ντροπιαστική δήλωση που μόνο σε κανιβαλισμό οδηγεί, καθώς με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της πόλης, τους προέτρεψε να δείρουν τους απεργούς του ΟΑΣΘ.

Έλλειψη κάθε ίχνους σοβαρότητας και υπευθυνότητας που αν μη τι άλλο επιτάσσει μια υπουργική θέση ένα... αλκοτέστ απομένει για να μας δώσει την απάντηση. Ο κ. Σπίρτζης καλό θα ήταν να κρατήσει το χαβαλέ και τα αστειάκια του για τις παρέες του. Όσο για την Κυβέρνηση, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να υιοθετήσει μια νέα τακτική όπου θα απαιτείται πλέον ψυχιατρική γνωμάτευση για την ανάληψη των Υπουργικών καθηκόντων.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναλάβει τις ευθύνες της, να βρει τρόπο και να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και παράλληλα ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου να εξευρεθεί ουσιαστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα των εργαζομένων και των οικογενειών τους αλλά και στην ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]