02 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 20:00

Σεμινάριο προετοιμασίας για την ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Terre des Hommes», διοργανώνει μεθαύριο, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, σεμινάριο προετοιμασίας προσφύγων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας με θέμα: «Το βιογραφικό σημείωμα και η συνέντευξη επιλογής».

Το σεμινάριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30 πρόσφυγες, θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον πρώτο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 2 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος που υλοποιούν αυτή την περίοδο η «ΑΡΣΙΣ» και η «Terre des Hommes», το οποίο στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας (Δερβένι ALEXYL, Δερβένι Δίον (Hope)) που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης και στις Μουριές Κιλκίς.

Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]