27 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτούν συνήθειες υγιεινής διατροφής από νεαρή ηλικία. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να εισαγάγετε νέα τρόφιμα στη διατροφή των μικρών σας.

Με την σύνταξη Ιουλίου, αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, σε περισσότερους από 8.000 απόστρατους αναδρομικά ποσά σε διόρθωση λαθών που έγιναν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2018. Τα διορθωτικά αναδρομικά ποσά αναμένεται να δοθούν σε 8.303 απόστρατους, που είτε δεν έλαβαν καθόλου, είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν, στην πληρωμή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών η υποβολή αιτήσεων για τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ», προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ (400 εκατ. μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή) που αναμένεται να καλύψει 25.000 κατοικίες.

Η ανάγκη ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών  στην Ελληνική κοινωνία και, συνεπώς, η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στους τομείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της κοινωνικής φροντίδας, της επίσημης εκπαίδευσης, της απασχόλησης, και της διαπολιτισμικής συνύπαρξης, γίνεται πιο επείγουσα από ποτέ.

Από σήμερα έως 30 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθεί  στην Πλατεία Αριστοτέλους από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και το σύλλογο Α.Ε.Ν. Αγ. Τριάδος, τo Τουρνουά “Thessaloniki Μasters”.

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρσή του και καλούν σε διάλογο
Δεν έχει επιστροφή ο δρόμος των αποφυλακίσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου 2019 και μετά, όταν θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε άρον-άρον λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Ήδη η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ψήφισμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της πρότεινε στην παρούσα κυβέρνηση, την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για την δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους».

Οι εισαγγελείς, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την Ποινική Δικαιοσύνη, προειδοποίησαν ήδη και μάλιστα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν πριν ψηφιστεί), «τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας».

Οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα προκειμένου να αποτραπεί «ο κίνδυνος εκτροχιασμού της ποινικής δικαιοσύνης».

Ακόμη, οι εισαγγελείς ζητούν την απόσυρση του νέου Ποινικού Κώδικα και νέο διάλογο.

Από την 1η Ιουλίου και εν όψει του ότι η Βουλή θα είναι κλειστεί, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στον τομέα των αλόγιστων αποφυλακίσεων, κάτι που δεν έχει επιστροφή, ενώ μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων που οι δίκες τους είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν θα «πέσουν στα μαλακά».

Στην εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κάρυστο προχώρησε τα ξημερώματα ο δήμος, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σε συμπλοκή τεσσάρων ατόμων, πιθανόν αλλοδαπών στις 19.45 στην οδό Γιαννιτσών, στη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Διεκόπη βίαια σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), στα γραφεία του επί της οδού Πατησίων, συνεδρίαση κατά την οποία επιχειρείτο μία πρώτη αξιολόγηση του νέου 6ετούς επιχειρησιακού σχεδίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Σελίδα 1 από 2719