18 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 14:00

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: ''Άνομη πράξη η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου''

Κορίνα Σαντοριναίου

"Άνομη πράξη" χαρακτήρισε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείο για το θέμα της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας στην αρχή αναφέρει ότι τις σημερινές αποφάσεις τις πληροφορήθηκε ευρισκόμενος στο συνέδριο των ηγετών των παγκοσμίων και παραδοσιακών θρησκειών στην Αστάνα, τονίζοντας ότι τώρα κατάλαβε τον λόγο που απουσίαζε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ένας εκ των συμμετεχόντων στα προηγούμενα συνέδρια.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ η απόφαση του Φαναρίου, παραβιάζει κατάφορα τους ιερούς κανόνες, περιφρονεί την ενότητα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και τεκμηριώνει την "εισβολή" του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας.

"Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν προβλέψιμη. Η όλη λογική των πράξεων της Κωνσταντινούπολης, η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο, οδήγησε σε αυτό. Υπάρχουν παραβιάσεις των ιερών κανόνων και της ενότητας της Εκκλησίας." - τονίζει σε σχόλιο του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Σε άλλο σημείο προσθέτει ότι "η απάντηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην παράνομη πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα δοθεί στις 15 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου στο Μινσκ".

Romfea.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr