23 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 12:40

Ιεραποστολικές δραστηριότητες στην Δυτική Αφρική

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξναδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, αφίχθη στην Γουινέα μέσον Μαυριτανίας.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οικογένειες Ορθόδοξων Γουινέων εξ Ελλάδος.

Τις επόμενες ημέρες συναντήθηκε με Ορθόδοξους Γουινέους, Ρώσσους και Ουκρανούς που εργάζονται στην Γουινέα και επισκέφθηκε ακίνητα προς πώληση για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου για ανέγερση Ιερού Ναού σε προάστιo της πρωτεύουσας Κονακρύ.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου τέλεσε την Θεία Λειτουργία σε οικεία Ελληνοαμερικανίδας που εργάζεται προσωρινά στο Κονακρύ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη οδικώς στην πόλη Κίντια, την συμπρωτεύουσα της χώρας.

Την Δευτέρα επισκέφθηκε το ¨Ελληνικό Τετράγωνο¨ όπως το ονόμασαν οι γηγενείς, επιθεώρησε την πρόοδο εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Παρθενίου και της Ακαδημίας ΄Φιλίας Ελλάδας - Γουινέας΄ και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την άμεση αποπεράτωση των εργασιών προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν την λειτουργία τους.

Στην ανέγερση του Ιερού Ναού και της Ακαδημίας συνέβαλαν καθοριστικά η Αδελφότητα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και ο Παγκύπριος Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ΄Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός΄.

Το πρωί της Τρίτης 12 Ιουνίου ανεχώρησε οδικώς για τα χωριά Κόμπα Παστόρια και Μπένα Λεφούρε προκειμένου να επισκεφθεί τα πηγάδια που ανοίχτηκαν με την φροντίδα του IOCC.

Romfea.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr