10 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ἐπειδή γράφησαν κακεντρεχή σχόλια γιά τό «ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ» διδακτικό κείμενο τῆς Ἁγιωτάτης μας Ἐκκλησίας μέ θέμα τήν καύση τῶν νεκρῶν, διευκρινίζομε τήν ἰσχύουσα πραγματικότητα γι’ αὐτό τό πολύ εὐαίσθητο θέμα.

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 14:15

Δεν έχει άλλο μέσο

Η ταπεινωμένη καρδιά, που πληγώθηκε πρώτα από τα βέλη του πονηρού, και μετά τη μετάνοιά της από την πατρική αγάπη του Σωτήρα, δεν έχει άλλο μέσο για να εκφρασθεί παρά τα δάκρυα. Είναι αφελές να νομίζει κάποιος ότι μπορεί να βαδίσει στα ίχνη του Χριστού, χωρίς τα δάκρυα.

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Της Αγίας Άννας σήμερα, της γυναίκας που σε προχωρημένη ηλικία γέννησε τη Θεοτόκο, μωρό που αφιέρωσε στο Θεό και έκτοτε έζησε ασκητικά βοηθώντας τους φτωχούς.

Πρώτος με ειδοποίησε Νιγηριανός χριστιανός, μέλος της εκκλησίας της Πεντηκοστής. Είναι διευθυντής οργάνωσης, η οποία κηρύττει την προσέγγιση μεταξύ των χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων, που μοιράζονται τη χώρα. Είναι 36 ετών και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας, ενώ θυμίζει λίγο τον Μπαράκ Ομπάμα, χάρη στη γοητευτική και «εύκαμπτη» ειρωνεία του.

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 09:00

Ατμόσφαιρα παραδείσου

Ο άνθρωπος εκείνος που ζει μέσα του τη Βασιλεία των ουρανών ακτινοβολεί άγιους λογισμούς. Θείους λογισμούς. Η Βασιλεία του Θεού δημιουργεί μέσα μας μια ατμόσφαιρα παραδείσου, εν αντιθέσει προς την ατμόσφαιρα της κολάσεως, την οποία ακτινοβολεί όποιος έχει τον Άδη στην καρδιά του. Ο ρόλος των χριστιανών στον κόσμο είναι να φιλτράρουν την ατμόσφαιρα της γης, ώστε να κερδίζει διαρκώς έδαφος η ατμόσφαιρα της Βασιλείας του Θεού.

Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 07:00

Οι εφημερίδες του Ουρανού

Οι εφημερίδες του Ουρανού τα γράφουν όλα όσα γίνονται εδώ και τα καλά και τα κακά.  Ο πιστός πρέπει να είναι απλός στις πράξεις του και καθαρός στη σκέψη και τα αισθήματα του. Να αναζητά το Θεό με καθαρή καρδιά και με απλότητα να τον συναντά γιατί «η καθαρή καρδιά περνά εύκολα τις πύλες του ουρανού.

Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 21:15

Δεν έχουμε δικαίωμα

Έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε κουρασμένοι, θλιμμένοι, πεσμένοι. Όμως δεν έχουμε δικαίωμα να τα παρατήσουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να τα βάλουμε κάτω.

Γέροντας Γαβριήλ Τσάφος

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, περί τις 10:00 μ.μ. ώρα Αμερικής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα.

Αίγυπτος - Του Νίκου Κάτσικα

Παρουσία εκατοντάδων πιστών από πολλές χώρες, σε κλίμα κατάνυξης άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 07:36

Να θυμάσαι ακόμα

Όταν η σάρκα δοκιμάζεται από αρρώστιες, να θυμάσαι πως αυτό που υποφέρει και εξασθενεί είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της σωτηρίας σου. Γι’ αυτό πρέπει να υπομένεις τις αρρώστιες με γενναιότητα στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού. Να θυμάσαι ακόμα πως όλες οι αρρώστιες είναι κολασμός που επιτρέπει ο Θεός για τις αμαρτίες μας, μας καθαρίζουν, μας συμφιλιώνουν μαζί του και μας οδηγούν πίσω στην αγάπη Του.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Σελίδα 1 από 783