17 Αύγουστος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 16:15

Φεύγει και έρχεται

Η Χάρις φεύγει και έρχεται. Μετά το φως έρχεται σκοτάδι και πάλι μετά το σκοτάδι φως.

Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 11:00

Η καταπίεση των «καλών» γονέων

Η αιτία που μερικών ευσεβών γονέων τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, γίνονται ατίθασα κι αφήνουν και την Εκκλησία κι όλα, και τρέχουν αλλού να ικανοποιηθούν είναι αυτή η καταπίεση που τους ασκούν οι «καλοί» γονείς.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 09:00

Μοιάζουμε με τις τσουκνίδες

Μοιάζουμε με τις τσουκνίδες. Από μακριά φαίνονται πράσινες, δροσερές, σαν πεδιάδα, σαν κήπος, μα όταν πλησιάσεις και τις αγγίξεις, τότε βλέπεις την ασχήμια τους, και νιώθεις το κεντρί τους.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 07:12

Εξαρτάται από μας

Καθώς, αγαπητοί, δεν σωζόμεθα δι’ άλλων, χωρίς της συνεργίας της ιδικής μας θελήσεως, κατ’ αναλογία και δεν προδιδόμεθα δι’ άλλων, εάν εμείς δεν προδώσομε την υπόθεση της σωτηρίας μας.

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 16:42

Τον κάνουν ελεεινό και τρισάθλιο

Δυστυχώς, εκείνος που παραμέλησε την καρδιά του, στερήθηκε όλα τ’ αγαθά κι έπεσε σε πλήθος κακών.

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 11:03

Τακτοποιεί και μοιράζει

Η δικαιοσύνη είναι ο κανόνας της ευθύτητας. Να εισηγείται καθετί το άμεμπτο και στα λόγια και στα έργα, να τακτοποιεί τα της ψυχής όπως πρέπει, αλλά και να κατανέμει στον καθένα κατά την αξία του όσα του ανήκουν.

Άγιος Γρηγόριος Νύσσης

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 09:00

Είναι πολύ επικίνδυνη

Όταν νομίζεις ότι ξέρεις κάτι περισσότερο από τον άλλο, αυτό είναι υπερηφάνεια. Και είναι πολύ επικίνδυνη, διότι δεν αρέσει στον Θεό αυτή η κακία.

Γέροντας Παΐσιος Ολάρου

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 07:12

Συγκεντρώνεις προμήθειες;

Ο Κύριος μας έδωσε αυτή τη σύντομη ζωή ως χρόνο και ευκαιρία προετοιμασίας για τη άλλη, την ατελεύτητη. Στη διάρκεια λοιπόν της επίγειας ζωής μας πρέπει να συγκεντρώσουμε «προμήθειες» για ολόκληρη την αιωνιότητα.

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Όταν ο χρόνος δεν εξαντλείται στο εδώ και τώρα, όταν ο θάνατος γίνεται γιορτή, η Χριστιανική Εκκλησία αποτίει τιμές στην Παναγία Θεοτόκο και με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζει την Κοίμησή Της, διότι υπάρχει η ελπίδα της αιώνιας ζωής.

Παναγία Σουμελά. Η Μεγαλόχαρη, η Παναγία των Ποντίων απανταχού της γης, το ισχυρό θρησκευτικό, πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού. 

Σελίδα 1 από 712