22 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Κυριακή Των Μυροφόρων και η Ανάσταση του Χριστού συνεχίζει να μας συγκινεί και να μας εμπνεύει στις αναστάσιμες πλέον ακολουθίες.

Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018 08:24

Είναι μεγάλη πλάνη

Όσοι βλέπουν τον άνθρωπο ρομαντικά και εξωτερικά μεταθέτουν το κακό από τα πρόσωπα στην κοινωνία, γι’ αυτό και πρεσβεύουν ότι η βελτίωση της κοινωνίας θα φέρει και βελτίωση των προσώπων.

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 18:53

Επαινείς συνεχώς;

Τα παιδιά με τους συνεχείς επαίνους δεν οικοδομούνται. Γίνονται εγωιστές και κενόδοξοι. Θα θέλουν σ’ όλη τους τη ζωή να τους επαινούν όλοι διαρκώς, έστω κι αν τους λένε και ψέματα.

 

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης  

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 10:21

Τι λείπει;

Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολύ ταπείνωση.

 

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης     

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συναντήθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, στο Παρίσι, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών εν όψει της Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Novi Sad της Σερβίας, από 31 Μαΐου μέχρι 7 Ιουνίου 2018.

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:48

Ποιός είναι ο στόχος αυτός;

Για να μην είσαι καθημερινά δέσμιος στα πάθη και τον διάβολο, πρέπει να βάλεις ένα στόχο, να τον έχεις πάντα στο νου σου και να προσπαθείς να τον επιτύχεις, κατανικώντας με τη βοήθεια του Κυρίου όλα τα εμπόδια. Ποιός είναι ο στόχος αυτός; Η βασιλεία του Θεού.

 

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 07:24

Η συντριβή της ανθρώπινης φύσεως

Η συντριβή της ανθρώπινης φύσεως προήλθε από την είσοδο της κατάρας του εγωισμού, της λέπρας του υψηλού φρονήματος, της αρρώστιας και του θανάτου του σατανά.

 

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 20:30

Τί είναι η αγάπη;

Σήμερα παρουσιάζουν την αγάπη σαν μια κοινωνική σχέση και μια κοινωνική αρετή. Είναι λάθος. Η αγάπη δεν είναι μία κοινωνική αρετή. Η αγάπη είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και επιτυγχάνεται εφόσον αγαπούμε τον Θεό. Και ακριβώς κοινωνεί σωστά και αληθινά ο άνθρωπος με τον συνάνθρωπό του εάν κοινωνεί σωστά με τον Θεό.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 18:15

Αποστασία και συμβιβασμός

Και η αποστασία γίνεται συνήθως διά λόγους συμβιβασμού, γιατί θέλουν να συμβιβασθούμε με τη ζωή της αμαρτίας ή θέλουν να συμβιβασθούμε με τους κρατούντες κάθε εποχής ή θέλουν να συμβιβασθούμε με την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

 

Γέροντας Γεώργιος Γρηγοριάτης (Καψάνης)

Την Πέμπτη 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του τόμου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)»,

Σελίδα 1 από 655