24 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2019 07:12

Ταράζει τα νεύρα

Η υπερηφάνεια ταράζει τα νεύρα, θερμαίνει το αίμα, διεγείρει τη φαντασία, συντηρεί τη ζωή της πτώσεως.

Η Ρωμαιοθολική Εκκλησία κατέστρεψε φακέλους για τους δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων στις τάξεις της, παραδέχθηκε σήμερα ο Γερμανός καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ,

Αμάθεια, θλίψη, στεναχώρια, αυτά είναι σαν τριπλό μαστίγιο πάνω από το κεφάλι του καθενός που ξεχνάει και αρνιέται το Θεό και δημιουργό Του.

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 10:45

«Να μένει αυτό μυστικό μεταξύ μας»

Εάν καμιά φορά θέλουμε να κοινοποιήσουμε κάτι, τότε να καλέσουμε έναν επιπόλαιο, να του το πούμε δήθεν ως μυστικό και να τον παρακαλέσουμε πολύ να μένει μεταξύ μας το μυστικό αυτό.

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 09:00

Δεν υπάρχει τόπος γι’ αυτόν

Ο αμαρτωλός που δεν υπακούει στο νόμο του Θεού, στο νόμο της αγάπης και της ειρήνης, είναι απόβλητος από τη δημιουργία του Θεού, δεν υπάρχει τόπος γι’ αυτόν στον κόσμο.

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 07:12

Ήταν καπνός

Ακόμη και την ώρα του θανάτου του, αν δεις κάποιον να αμαρτάνει, μήτε τότε να τον κατακρίνεις. Διότι η απόφαση του Θεού είναι άγνωστη στους ανθρώπους.

Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος, διαμένει στη Μονή Βατοπεδίου περνάει τις ώρες του σε κελί 30 τ.μ., το οποίο έχει κρεβάτι, εικόνες, μια Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 16:15

Αλλάζει τον άνθρωπο

Η άσκηση που γίνεται σύμφωνα με το νόμο, είναι πράξη που κάνει τον άνθρωπο επιεική, σώφρονα, μετριόφρονα, να συγκρατεί την οργή του, να κατευνάζει τις επιθυμίες του, να κάνει ελεημοσύνες, να είναι φιλάνθρωπος και να ασκεί κάθε αρετή.

 

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Αιμίλιος Πολυγένης

Συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στο Βουκουρέστι, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Στα πλαίσια της ποιμαντικής περιοδείας του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ο Μακαριώτατος την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κονγκό.

Σελίδα 1 από 811