19 Απρίλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 22:46

Κάνουμε πολύ καλά

Εάν εμείς δεν συμφωνούμε με τους κακούς λογισμούς, που προέρχονται από τον διάβολο, κάνουμε πολύ καλά. 

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οκτώ μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές. 

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη και της γενικής προξένου Κωνσταντινούπολης Τζιορτζίνας Σουλτανοπούλου, τελέστηκαν απόψε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, τα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού του αγιορείτη ιερομόναχου πατέρα Λουκά της Μονής Ξενοφώντος, με τίτλο «Ξενοφωντινό καλλιτεχνικό εργαστήρι».

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 09:00

Ο στόχος μας

Η δυνατή πίστη μιας ανθρώπινης καρδιάς απαιτεί και συνάμα παράγει προσευχή, και μια ζωή προσευχής για πολλά χρόνια παράγει αγάπη.

Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2019 07:12

Θα μας πάρουν τα βλήματα

Σε ανθρώπους που έχουν προσωπικά μεταξύ τους, τη γνώμη μας να τη λέμε παρουσία και των δύο, για να μην πάρει ο καθένας ένα λόγο μας όπως τον συμφέρει και τον χρησιμοποιήσει μετά για βαρύ πυροβολικό (όταν ο λόγος μας έχει βαρύτητα) και χτυπήσει αλύπητα τον αντίπαλό του, και μας πάρουν κι εμάς τα βλήματα «στα καλά καθούμενα».

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στους πρόποδες του όρους Σινά της Αιγύπτου, η σιγή στη βιβλιοθήκη διακόπτεται μόνο από τον χαμηλό ήχο ενός ηλεκτρικού μουρμουρίσματος, καθώς ένα πρώιμο χειρόγραφα βυθίζεται σε πράσινο φως.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο ειδικός απεσταλμένος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, εν όψει της μετάβασης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιήσε ο Μητροπολίτης Λουτσκ και Βολίν κ. Μιχαήλ, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ιερέας σε χωριό της Φθιώτιδας δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε μια μεγάλη τρύπα εντός της εκκλησίας στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντωνίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Σελίδα 1 από 639