25 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 11:00

Είναι ανάλαφρο

Μιλώντας ο Αββάς Ισαάκ περί όλων των πραγμάτων φανερώνει το ένα. Και μιλώντας για την οποιαδήποτε λεπτομέρεια σε κάνει κοινωνό του μυστηρίου του όλου. Το όλο είναι ανάλαφρο και διάφανο. Και το επί μέρους σώζει ακέραια την αξία του παντός.

Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, προηγούμενος Ιεράς Μονής Ιβήρων

Τουλάχιστον 19 νεκρούς και περισσότερους από 900 τραυματίες άφησε πίσω του το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 07:12

Είναι πολύ φυσικό

Η αμαρτία και η αποτυχία είναι δίπλα μας κάθε στιγμή· είμαστε ζυμωμένοι με αυτό το πράγμα. Είναι πολύ φυσικό, γι’ αυτό και ο ταπεινός άνθρωπος προσέχει. Λέει κοίταξε προσέχω, δεν εκθέτω τον εαυτό μου. Ο ταπεινός προσέχει, ο υπερήφανος δεν προσέχει.

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 09:00

Αγωνίζεται να τα κόψει

Χριστιανός είναι εκείνος ο οποίος μιμείται τον Χριστό, εξ ου και Χριστιανός. Και μιμείται τον Χριστό σε όλη του την ζωή, ακόμα και στον σταυρικό Του θάνατο.

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 17:34

Τεχνίτης της φτώχειας

Η φιλαργυρία προκαλεί πολλούς να αδικήσουν με την ελπίδα του χρήματος και γίνεται αιτία πολλών κακών για τους ανθρώπους.

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 10:58

Μικρή, μέση και τέλεια

Όπως η αγάπη του Ιησού Χριστού, έτσι και τα πάθη Του υπήρξαν τόσο μεγάλα, που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε, γιατί αγαπούμε λίγο τον Κύριο.

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 08:57

Οι μοναδικοί αρχιτέκτονες

Αντί να ξεκινούμε με τον εαυτό μας, εμείς θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταίους εμάς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο «Interfax–Religion».

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:36

Είναι συμφορά

Η περιττή μέριμνα για τα βιοτικά πράγματα είναι γνώρισμα ανθρώπου άπιστου και μικρόψυχου. Και είναι συμφορά εάν εμείς φροντίζοντας οι ίδιοι για τον εαυτό μας δεν στηριζόμαστε στον Θεό, που προνοεί για μας! Είναι καλύτερο για μας να περιφρονούμε όσα δεν είναι δικά μας, δηλαδή τα πρόσκαιρα και τα παροδικά, και να ζητούμε τα δικά μας, δηλαδή τα άφθαρτα και τα αιώνια.

Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

Το Ισραήλ θα επισκeφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα συμμετάσχει στην επέτειο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σελίδα 1 από 807